Категории: ВПК

Італія допоможе в підготовці українських військових

Італія тренуватиме українських військових у своїх навчальних центрах та у військових установах.

Також вона візьме участь у навчальних програмах Євросоюзу для України.

Про це повідомляє інформагентство ANSA, цитуючи міністра оборони Італії Гвідо Крозетто.

За словами міністра, наразі італійське оборонне відомство розглядає можливість участі в європейській ініціативі з навчання українських військовослужбовців “зі спрямуванням свого штабного персоналу до командування в Брюсселі, Польщі та Німеччині”.

“Також Італія може запропонувати спеціалізовані навчальні модулі, які проводитимуть у школах і на військових об’єктах на нашій національній території”, – сказав Крозетто.

Нагадаємо, у березні група українських військових в Італії завершила навчання з використання систем протиповітряної оборони SAMP/T.

Цю систему ППО/ПРО Україні разом передають Італія та Франція.

Навчальну програму з освоєння сучасного європейського ЗРК SAMP/T пройшла група з близько 20 військовослужбовців ЗСУ.

П’ятого лютого у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що майбутні розрахунки ЗРК SAMP/T вже прямують на навчання до Європи.

А за два дні до того, третього лютого 2023, стало відомо, що Франція та Італія остаточно погодили процедуру передачі Україні SAMP/T.

Також Італія вже передала десятки 155-мм самохідних гаубиць M109L. Про передачу Силам оборони України цих САУ ще минулого року повідомляли італійські медіа.

Артилерійські установки, які подарувала Італія Україні, за даними італійських ЗМІ, відремонтовані за рахунок американського фінансування.


В Італії залізницею переміщують потужні бронемашини Centauro B1 у невідоме місце призначення.

Деякі аналітики припустили, що бронемашини можуть прямувати до України.

У ешелоні також були помічені італійські багатоцільові військові автомобілі Iveco VM 90.

Подібні кадри не означають, що Centauro B1 гарантовано прямують до України, однак нещодавно Італія відправила для України САУ M109L, які також переміщували залізницею.

Італійські пакети оборони допомоги для України засекречені та ніколи офіційно не оприлюднювалися.

Ще у 2022 році італійська преса повідомляла, що Італія розглядала передачу Centauro B1 Україні.

Вперше про можливість відправлення бойових машин Centauro в Україну заговорили наприкінці квітня. Тоді італійське видання la Repubblica повідомило, що офіційний Рим ухвалив рішення про передачу Україні бронетехніки та іншого озброєння.

На той момент італійське військове відомство вивчало свої можливості та визначало, які зразки та в якій кількості можуть виділити як допомогу.

Повідомлялося, що Італія може відправити бронетранспортери, артилерійські системи різних типів тощо.

Проте поки італійські «колісні танки» не були помічені в Україні та на тренувальних полігонах з українськими військовими.

Centauro B1 є бойовою броньованою машиною на чотиривісному колісному шасі з гарматно-кулеметним озброєнням. Бойова маса 24 т та обмежені габарити дозволяють перевозити машину повітряним транспортом. Екіпаж складається із чотирьох осіб.

У башті вміщена установка з гарматою Oto Melara 105 mm – італійська копія британської L7. Це 105-мм нарізна гармата з довжиною ствола 52 клб, яка використовує стандартні унітарні постріли.

mil.in.ua

 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад