Категории: ВПК

«Іскра» розробляє сучасні радіолокаційні станції та розвідувальні комплекси для ЗСУ

Фахівці КП «НВК «Іскра» розробляють сучасні радіолокаційної станції та розвідувальні комплекси, оперативно реагуючи на потреби і запити Збройних сил України.

Підприємство працює над виготовленням дослідного зразка сучасного засобу контрбатарейної боротьби, який істотно підвищує ефективність ведення бою. Його передача на державні випробування планується в 2018 році.

Також «Іскра» завершила перший етап розробки нової радіолокаційної станції виявлення повітряних об’єктів, які рухаються на малих і надмалих висотах.
З огляду на потребу Збройних сил України в засобах радіоелектронної боротьби, «Іскра» освоїла виробництво нового напрямку військової техніки – комплексу РЕБ «Мандат-Б1Е» і станції РЕБ Р-330TRC.

Комплекс «Мандат-Б1Е» був прийнятий на озброєння в 2014 році. Це сучасний комплекс радіоелектронної боротьби, призначений для моніторингу радіоелектронної обстановки і постановки радіоперешкод каналам радіозв’язку в діапазоні частот від 1,5 до 1000 МГц.

Розробником і першим виробником «Мандат» була донецька компанія ДАХК «Топаз». Оскільки виробничі площі заводу опинилися на тимчасово окупованій території України, «Іскра» взяла на себе зобов’язання з освоєння і відновлення виробництва комплексу. Зараз «Мандат» – на етапі виготовлення і буде переданий військам згідно плану.

У II кварталі 2017 року підприємство передало Збройним силам України станцію РЕБ Р-330TRC. Вона призначена для виявлення і придушення каналів радіозв’язку в діапазоні частот від 30 до 2500 МГц.

Науково-виробничий комплекс «Іскра» – казенне підприємство, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Його робота спрямована на розробку і виготовлення техніки за трьома основними напрямками: радіолокаційні станції (розробка, виготовлення, забезпечення життєвого циклу, глибока модернізації та ремонт), сучасні контрбатарейні засоби і новий для підприємства напрям – засоби радіоелектронної боротьби.

«Іскра» успішно виконує всі договірні зобов’язання перед Міністерством Оборони України. За період з 2014 до 2017 року КП «НВК« Іскра »виготовило і здало в експлуатацію 32 одиниці військової техніки, яка затребувана не тільки в Україні, а й у країнах ближнього і далекого зарубіжжя. Експорту приділяється велика увага, оскільки він є джерелом високого рівня прибутковості, що дозволяє інвестувати в розвиток виробництва.

Теги: ИскраРЛС

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024 1. Росія постачає нафту до Північної Кореї понад встановлений ООН…

9 часов назад

Інтерв’ю заступника голови ГУР Скибіцького The Economist. Основні тези

Заступник голови ГУР МО України Вадим Скибицький для The Economist про поточну ситуацію. По порядку, як це було в інтерв'ю, без вирваних із контексту…

9 часов назад

Юрій Бутусов: Безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та…

9 часов назад

НЕВЕСЕЛИЙ КЛОУН-ЗАЛІЗНИЧНИК

Існує така теорія, що російський диктатор владімір путін вдало зміг залякати українського недодиктатора Віктора Януковича. Начебто, коли Янукович і його…

9 часов назад

Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК, — Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ наголосили, що з 18 травня абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають оновити свої дані…

10 часов назад