Категории: Экономика

Інформація щодо поточних економічних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.04.2022

1. За інформацією голови Єврокомісії, після введення санкцій за масштабного вторгнення в Україну експорт рф впав на 71%, інфляція підвищилася на 20%, а впевненість у бізнесі у рф опинилася на найнижчому від 1995 року рівні.
2. російські верфі зупиняють виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих. Зафіксовано тотальну нестачу іноземних компонентів для продовження робіт з будівництва військових кораблів та систем для них, а також зупинено виробництво порохових зарядів для морської артилерії. АТ «Восточная верфь» (Владивосток) припинило всі роботи і готується до банкрутства.
3. Усі фури росії та білорусі повинні залишити територію ЄС до 16 квітня.
4. На Кайманових островах заморозили російські активи на суму понад 7,3 мільярда доларів.
5. Вчені з російських державних організацій будуть виключені зі всіх наукових програм Євросоюзу, у т.ч. з Horizon та Euroatom.
6. ЄС ввів санкції проти керівників пропагандистських смітників ТАРС, ВДТРК та «Московського комсомольця».
7. Міністерство торгівлі США заявило, що почне вимагати від рф та білорусі ліцензії при спробі отримати товари від американських постачальників, і пообіцяло відмовити в цих ліцензіях, Товари включають добрива, трубопровідну арматуру, кулькові підшипники та інші деталі, а також матеріали та хімікати.
8. Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг росії в іноземній валюті із С до SD, передає Reuters. SD має на увазі, що держава відмовляється від деяких виплат. Це значення також розшифровується як «вибірковий дефолт».
9. Saxo Bank попередив клієнтів із росії про припинення обслуговування їхніх брокерських рахунків через санкції.
10. Естонія анулювала візи кількох іноземців, у яких виявили свастику з літерою Z, георгіївські стрічки чи елементи військової форми російської армії.
11. Японська енергетична компанія Kyushu Electric Power відмовляється від закупівель російського вугілля на тлі посилення санкцій проти рф через війну в Україні.
12. Співробітників російського офісу Huawei відправили у відпустку. Вимушена відпустка пов’язана з рішенням Huawei призупинити всі замовлення в росії.
13. Канадська EarthDaily Analytics припиняє свою діяльність у росії, зокрема закриває місцевий офіс у Москві. Компанія також розірвала контракт на стадії розробки з російською компанією зі спостереження за Землею TerraTech. EarthDaily Analytics займається роботою та аналізом даних, зокрема через свою платформу Geosys, необхідну для сільськогосподарських компаній і фермерів.
14. Worldline Ingenico відповідно до своєї корпоративної політики негайно ввела в дію всі міжнародні санкції, які застосовуються до росії, і продовжуватиме це робити доти, доки це необхідно.
15. Фінляндія вже забороняє в’їзд російським та білоруським вантажівкам у рамках п’ятого пакету санкції ЄС.
16. Власник Lush закриє третину магазинів (17 з 48) та звільнить 200 співробітників. Британська головна компанія Lush 10 березня призупинила постачання продукції до російської мережі.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

43 минуты назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

49 минут назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

55 минут назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

13 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

13 часов назад