Категории: Экономика

Імпорт електроенергії з РФ збільшився в три рази

Чесно кажучи, я не пам’ятаю такого сезону, щоб опалення так довго не вмикали. Дякувати Богу, погода зараз поки що дозволяє про це не дуже переживати.

А от джерело закупок електроенергії та збільшення імпорту не може не викликати запитань і так щоб не бомбило.

Тому що що? Правильно, знову енергетична російська голка для України з подачі «нових літц», а зокрема красунчика Геруса це ж очевидний і прогнозований шлях, яким вони рушили.

По всім напрямках країну розвертають у бік Росії і якщо ви думаєте що йдеться лише про відвід військ, то у мене для вас погані новини. Енергетична безпека це один з найважливіших векторів, окрім військового, який великими темпами летить в pizd… (закреслено) в безодню.

Попри все, імпорт електроенергії з раші на початок листопаду у порівнянні з жовтнем збільшився в три рази. Хоча нещодавно красунчик з проникливим поглядом робив заяви про те, що імпорт з раші став збитковим.
Тим не менш, в мережі з’явилася інформація про збільшення показників з 4,12 млн кВт-год (жовтень) до 12 млн кВт год (початок листопаду).

«У жовтні поставки електроенергії з Росії загалом становили 128 млн кВт-год. При цьому, за даними джерел, обсяги імпорту електроенергії з Білорусі протягом липня-жовтня зросли в два рази — зі 103 до 215 млн кВт-год» (с)

Нагадаю, що для імпорту електроенергії з раші та Білорусі виникла потреба у внесенні змін до закону «Про ринок електроенергії» у вересні цього року, завдяки Герусу, кому ж ще.
Далі був шквал критики і резонанс в суспільстві і після цього парламентський комітет з питань енергетики та ЖКГ схвалив законопроект №2236-2, який виключає можливість імпорту е/е з РФ, натомість така можливість має бути у Білорусі.

Буквально вчора Герус написав в фб що імпорт з РФ і Білорусі є збитковим.
Але інформація про статистику свідчить інше. Свідчить вона про те, що нас знову намахали. Ну як нас, для тих, хто приблизно щось таке передбачали, нічого нового.

Але подивіться в ясні очі Геруса, хіба вони можуть брехати?
І так, кому шо не ясно, просто ознайомтесь з періодом пост-помаранчевої революції. Це найяскравіший кейс про те, як все просрати, підсадити країну на російську енергетичну голку. А потім прийшла війна.
І не факт, що цього разу ми фізично переживемо цю залежність.

Олена Добровольська

P.S.

Международный валютный фонд (МВФ) отложил предоставление Украине финансовой помощи, пишет The Wall Street Journal со ссылкой на людей, знакомых с ходом переговоров между Киевом и организацией. Связано это с обеспокоенностью МВФ тем, что украинский лидер Владимир Зеленский не сможет вернуть миллиарды долларов, которые были разворованы банками, в том числе тем, что некогда принадлежал его близкому стороннику — бизнесмену Игорю Коломойскому.

В МВФ сказали Зеленскому, что он должен «агрессивно» искать пропавшие деньги, чтобы выполнить своё обещание и очистить финансовую систему, подорванную мошенничеством, отмыванием денег и воровством.

Фонд намекнул на эти тревожные моменты ещё в сентябре, когда заявил о том, что откладывает одобрение новой финансовой помощи для Киева.

В это время реформы продолжаются. Закупки российской электроэнергии и угля набивающие карманы Коломойского и России. Причем когда у самого Геруса об этом спрашивают его друзья «антикоррупционеры» в каментах- Андрюша морозится и рассказывает о злочинном Порошенко.

Следователя что расследовал дело по Богдану послали на воздухуй.
До конца года осталось два месяца, а реформ что то не видно несмотря на монопартию и турборежим. Единственное что действительно выросло в Украине- это госдолг.

Обидно конечно. Столько тем для юморных номеров в 95 квартале. А они почему то не реализовываются.

Serg Marco

Кредитів МВФ — не буде.

Про це пише одне з найвпливовіших американських видань The Wall Street Journal.
Причина — зв‘язок Зеленського з Коломойським. За даними джерел видання, Міжнародний валютний фонд відклав фінансову допомогу України поки нова влада не поверне кошти виведені колишнім власником ПриватБанку.

До того моменту, ні кредитів, ні інвестицій. Хто буде інвестувати в країну з якою не хоче мати справу МВФ? Хто буде вливати свої кошти в країну де руйнується Верховний Суд? Хто буде давати хоча б копійку владі, яка видавлює міжнародні компанії з тютюнового ринку? Ніхто.

Справи кепські. У безпековому плані країна майже в пастці Кремля. В економічному плані ніхто не хоче мати справу з державою, де керує олігархат. В політичному плані повна корупційна складова, скандали та провали монобільшості.
Лише найбільш запеклі «телеглядачі» олігархічних ЗМІ далі продовжують думати що настав «кінець епохи бідності», що ось-ось стануть низькі ціни та дешеві тарифи.
Не стануть. Попереду стагнація та відсутність розвитку, безпекові закрози та можлива агресі РФ. Зрештою, попереду ще більше трешу у Верховній Раді. Ще більше скандалів що з‘їдатимуть парламент зсередини.

І не кажіть потім що не попереджали. Попереджали. Ще у березні 2019…

Андрій Смолій

Всьо путьом. МВФ відкладає фінансову допомогу Україні через стурбованість, що президент Зеленський не зможе повернути мільярди доларів виведені з українських банків.

Ідеться про $15 мільярдів, з яких $5,5 мільярдів були виведені з банку «Приват» Коломойського. В т ч — через офшори Зеленського. Коміки з «Кварталу» думали влаштувати перед МВФ «ги-ги-га-га», мовляв надуримо їх, транш дадуть, а ми повернемо «Приват» Коломойському.

Коміків з «Кварталу» ще ніколи в житті не дрючили фінансисти рівня Лагард і Ліпскі. Ща – проведуть майстер-клас. А ми… Позбувайтеся боргів, не беріть кредитів, подумайте чи не час змінити роботу на більш надійну. Буде дуже важко. Чого не зробить ЗЕкоманда, аби догодити Валерійовичу?

Дмитро «Калинчук» Вовнянко

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

4 часа назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

4 часа назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

5 часов назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

6 часов назад