Категории: Мнение

Гра в залякування. Як Медвєдєв Зеленського до капітуляції підбивав

У Києві відбувся черговий саміт Україна-ЄС

З головних плюсів — це угода про спільний авіаційний простір. Її підписання — це пряма дорога до здешевлення квитків, розвитку авіасполучення всередині України й головне інвестиції — авіакомпанія Ryanair ще місяць тому заявила, що планує значне розширення у містах України. Постукаємо по дереву, щоб до Ужгорода можна було швидко літати, а не їхати в потязі цілих 13 годин з Києва.

З політичних підсумків — обійшлись без проривів, але традиційно засудили російську агресію і погодились лагодити безпеку. Повільно, але повземо у вірний бік до своєї європейської сім’ї, плоттю від плоті якої є Україна.

Але найцікавіше передувало саміту — російська пропаганда викотила цікаву заяву. Так би мовити – нове бачення Володимира Зеленського від Кремля. І чого хоче Росія від України, якою б вона хотіла її бачити. У вигляді тексту. Це таке собі продовження нещодавньої маразматичної статті Путіна. А написав її цього разу Дмітрій Медвєдєв. Людина, яка цілком ймовірно стане наступником карликового лідера. Саме так. Бо він чи не єдиний з оточення Путіна, хто не перебуває під американськими чи європейськими санкціями. До нього не причепилися звинувачення у любові до художніх гімнасток, обійшла стороною епопея з Навальним. І тому так, на Заході замислюються: «А може, нам треба ретельніше приглядатися до Дмитрія Анатоліча?» Стаття ймовірного наступника носить промовисту назву: «Почему бессмысленны контакты с нынешним украинским руководством» І там є два важливі меседжі, які варто знати активним українцям. Адже спрямовані вони й Зеленському, й всьому українському народу. Тобто нам з вами.

Почнемо із першої ж фрази — «Коза з вовком тягалася, тільки шкура від кози зосталася». Окрім ідіотизму спроб російського керівництва говорити українською з вічними помилками, от цей меседж – він головний. Бо це типу про Україну і США. Типу американці вовки, а ми кози. Щоправда, вийшло за Фрейдом. Позаяк це тупо про ставлення Росії до нас насправді.

А далі про Володимира Зеленського. Отже, раніше Кремль від нього чекав зміни політики. Очікував, як той і обіцяв, що той буде шукати мир в очах Путіна. На умовах повної капітуляції. Однак у підсумку на таке навіть наш Шостий не зміг піти – тупо з почуття самозбереження, адже розумів, що його просто викинуть з Банкової за такої спроби.

Плюс Зеленський постійно як папуга повторює, що вірить у зустріч з Путіним. Мовляв, вона може щось вирішити. Правда, нещодавно ляпнув, що Путін, мовляв боїться з ним зустрітися. Ну от і отримав відповідь. Як водиться для Путіна, тобто, вихідця з пітерської підворітні, треба кинути «отвєтку».

Щоправда, таку «отвєтку» самому кидати западло. Тому має кинути хтось, хто самим фактом відповіді вже принизить. Медвєдєв, який зараз фактично у відставці – ідеальний варіант. Отже, ось що цей колишній сказав про Зеленського : «Нынешний президент этой измученной страны — человек, имеющий определенные этнические корни, всю жизнь говоривший на русском языке. Более того, работавший в России и получавший значительные средства из российских источников. Тем не менее в определенный момент, став руководителем государства, из страха получить очередной «майдан», направленный против его личной власти, полностью поменял политическую и нравственную ориентацию. А по сути — отказался от своей идентичности. Начал истово служить наиболее оголтелым националистическим силам Украины (которые, надо признаться, там всегда были, но составляли от силы 5–7% активного населения). Можно только представить, сколь омерзительно ему было совершить подобное нравственное «сальто-мортале». Это напоминает безумную ситуацию, когда представители еврейской интеллигенции в нацистской Германии по идейным причинам попросились бы на службу в СС. Конечно, такое положение вызывает ежедневный «когнитивный диссонанс» в его душе и поступках».

У кожній нотці йде презирство щодо нашого Шостого та всього українського керівного класу. Знову цитую: «Сама Украина не имеет никакой ценности на линии прямого противостояния западных сил (в том числе потенциально военного) с нашей страной. Дураков сражаться за Украину нет. А нам с вассалами дело иметь бессмысленно. Дела нужно вести с сюзереном… Во главе Украины стоят слабые люди, которые стремятся только к тому, чтобы набить свои карманы. Причем желательно, на всякий случай, сохранив деньги в заграничном офшоре. Многих из них мы неплохо знаем. Лидера, который мог бы пожертвовать собой ради Украины, а не пытаться монетизировать свое пребывание у власти, не было, нет и, похоже, пока не будет. Напротив, когда речь идет о получении прибыли, ненависть к России и стремление в ЕС и НАТО уступают место корыстным мотивам, когда москаль с деньгами — хоть и враг, но его деньги важнее вражды».

І от це – дуже важливо. Кремль чітко показує, що знає про офшори, про продажність українських політиків. Із всіх влад. Вони показують, що не вважають українців державою. І що тільки вони мають право керувати нашою територією. Щоб брати данину і ховати її на Заході. А ми маємо бути їхніми васалами. Без права міняти сюзерена. В принципі, так відверто здається Кремль ще не говорив.

Але повернемось до Діми Мєдвєдєва.

Далі в цій статті говориться, як завжди, про страшних нациків, яких 5-6 % і які нав’язують страшне гасло «Слава Україні» всім іншим, які хочуть дружби з РФ. Тому, мовляв треба просто почекати, поки вони себе дискредитують. Типу РФ вміє чекати, і ще прийдуть ті, хто не захоче воювати з Кремлем, а ляже під Москву. І це – брехня.

Бо, по-перше, Росія не вміє чекати. Та й стратегії будувати не вміє. Вони можуть гарно підловити всіх на короткому відрізку часу. От як з газом. Але завжди програють на довгих відстанях. Тому й чекати в Україні вони не будуть. Ні, це послання писалося зовсім для іншого. Для чого ж?

А це по суті послання і ЄС, перед самітом з Україною, і США – перестаньте підтримувати нашого біглого васала, нашого кріпосного. Цей васал – ще й нацист, тому не можна його підтримувати. От що на підтримку медведєвських тез тиражує держпропаганда у РФ.

Чому це важливо? Ну тому що Зеленський продовжує мріяти про зустріч з Путіним. І обіцяє що вона все вирішить. Вірячи що кримська платформа чи інші його викрутаси здатні вплинути на Кремль. Ну так ось відповідь, чітка й незамутнена – ми вас не вважаємо за людей. Ми будемо спілкуватися тільки зі своїми.

Москва чітко дає зрозуміти. Час півмір пройшов. Тільки повна покора. Тільки це влаштує Москву. Торгуватися з Києвом, хто б не був на його чолі, ніхто більше не буде. Або капітуляція, або війна. Третього не дано.

І серйозність цього меседжу аж ніяк не є меншою від того, що сказаний він ротом Медвєдєва, а не особисто кремлівського чахлика. У світлі газової війни й дуже загрозливої ситуації з цінами на газ та вугілля напередодні зими, ці заяви не виглядають порожнім блефом. Хочете тепло в домі – прямий контракт з Газпромом і повна покора та відмова від незалежності. Хочете знову заробляти на рашці – значить, маєте бути васалом. Пробігти між краплинками більше не вдасться. І от це – головний меседж і Зеленському передовсім, і нам всім. Меседж канібала, який все так само голодний і хоче нас зжерти.

Час ілюзій минув. Час нарешті зрозуміти, що від того скільки років триває війна з рашкою, нічого не міняється. Ні її цілі, ні її гострота. Медвєдєв просто в черговий раз повторив – у нас немає вибору. Або перемога, або смерть. І це слід дуже добре розуміти на Банковій, яка, як завжди, зайнята внутрішньою гризнею, рейтингами та бажанням переобратися на другий термін.

МАРИНА Данилюк-ЯРМОЛАЄВА

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

11 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

12 часов назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

12 часов назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

13 часов назад