Категории: Украина

Замруководителя АТО заявил о регулярных задержаниях российских военных

Заместитель руководителя АТО Александр Розмазнин заявил, что Вооруженные сил Украины регулярно задерживают российских военных на Донбассе.

«Регулярно задерживаем, сказать, что каждый день — это будет неправда, но довольно часто», — сказал он сказал журналистам в Краматорске, передает «ОстроВ«.

«Последнее задержание было вчера. Выпускники Санкт-Петербургской медицинской академии, отметив День медика, перепутали направление и оказались на нашей территории. Задерживаем [российских военнослужащих], много задерживаем. Но дело в том, что не все мы можем выдавать в прессе. У нас забирают этих задержанных определенные структуры. Наша задача — воевать. Задержать и отдать. Остальное — не наше дело», — сказал Розмазнин.

Количество задержанных он уточнять не стал.

P.S. У Краматорську, в приміщенні Донецької обласної державної адміністрації відбувся брифінг для представників центральних і регіональних ЗМІ на тему діяльності сил АТО та присутності російсько-окупаційних військ на територіях, що тимчасово непідконтрольні Україні.

З вищевказаних питань суспільство поінформували заступник керівника АТО генерал-майор Олександр Розмазнін, представник штабу АТО по взаємодії з силовими структурами полковник Сергій Ткачук та заступник військового прокурора сил АТО підполковник юстиції Іван Сиводєд.

— Російський слід на Донбасі більш ніж очевидний, — зазначив заступник керівника АТО генерал-майор Олександр Розмазнін. — Ви мабуть не раз чули про російську військову техніку, яку начебто знайшли в шахтах Донбасу місцеві «робітники і селяни», про погане орієнтування на місцевості російських горе-вояків, а також про зброю та амуніцію, яку «можна купити у будь-якому воєнторзі». Втім, ця інформація, до правди, жодного відношення не має. І сьогодні в нас є достатньо доказів присутності представників російської армії на території, що сьогодні не підконтрольна Україні.

Також він розповів про те, що затримання російських громадян в районі лінії розмежування на Донбасі відбувається регулярно. Так, за його словами, нещодавно було затримано групу російських медиків — випускників Санкт-Петербурзької військово-медичної академії ім. С. Кірова, які після святкування Дня медичного працівника за давньою російською традицією «збилися з курсу» і потрапили до рук українських військових.

В свою чергу полковник Сергій Ткачук наголосив на тому, що сьогодні переважна більшість посад керівного складу так званих 1-го та 2-го армійських корпусів зі штабами в окупованих Донецьку та Луганську відповідно, обіймають кадрові російські військові.

Говорячи про військову техніку, яка знаходиться на озброєнні російсько-терористичних військ на Донбасі, представники штабу АТО звернули увагу на наявність тих зразків, які раніше ніколи не були на озброєнні Української армії, а нерідко були виготовлені протягом останніх років на території РФ, що є прямим доказом підтримки нашим північним сусідом терористичних утворень, якими по факту є ДНР та ЛНР.

Під час брифінгу журналістам також були продемонстровані декілька документів російських найманців, які потрапили до рук українських військових, а також доведено інформацію про роботу щодо документування злочинів представників російсько-окупаційних військ на Донбасі для подальшого звернення у міжнародні судові інстанції.

— Військовою прокуратурою сил АТО продовжуються робота щодо боротьби зі злочинами, скоєними на території Донецької та Луганської областей, зокрема й представниками так званих ДНР та ЛНР, — наголосив заступник військового прокурора сил АТО підполковник юстиції Іван Сиводєд. — Загалом протягом 2015-2017 років нами було здійснено досудове розслідування у 50-ти таких кримінальних провадженнях. Крім того за цей час було підтримано державне обвинувачення у 16 кримінальних провадженнях стосовно 17 осіб, незаконна діяльність яких пов’язана з участю в терористичних угрупуваннях, або здійснювали їх фінансування. Зокрема, суд визнав їх усіх винними та призначив міру покарання від 3 до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Представники штабу АТО звернулись до журналістів з проханням ретельно фіксувати усі злочини російських найманців на Донбасі, для того, аби потім долучити ці дані під час судових процесів. У свою чергу журналісти зазначили про необхідність постійного контакту з керівництвом сил АТО, що дозволить більш об’єктивно та оперативно реагувати на усі події, що відбуваються в районі проведення Антитерористичної операції.

Прес-центр Штабу АТО

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 29.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.05.2024 1. росія планує підвищити податки для багатих компаній, оскільки витрати…

1 час назад

«Стратегія війни» чи «стратегія перемоги»

У нас постійно намагаються започаткувати "дискусію" як "нам потрібна стратегія війни". Автори меседжа про "стратегію війни" насправді просто намагаються підмінити…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 29.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Швеція передасть Україні літаки радіолокаційної розвідки ASC 890

Уряд Швеції представив 16-й і найбільший пакет військової допомоги для України на загальну суму 13,3 млрд шведських крон. Про це…

2 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024 1. путін у Китаї не зміг домовиться про пом'якшення підходу…

1 день назад