Категории: Экономика

Гетманцев, ідеолог знищення економічних свобод українців

От ще один показовий приклад — Гетманцев, ідеолог знищення економічних свобод українців.

Ніби новоє ліцо, тєхнократ, лібєртаріанєц, критик «старих політиків», а копни — виявляється багаторічний помічник рига Сівковича, проти якого США ввели санкції за зв’язки зі спецслужбами РФ.
Так що ми дарма думаємо, що «слугі» недолугі некомпетентні профани, актори та весільні фотографи — насправді їх грамотно розбавили агентурою, яка цілеспрямовано знищує державу вже три роки.
І той колективний Гетманцев перетворив Україну в фіскальне гетто, з якого тікає інвестор, бізнес, робоча сила, а народу пропонують «електронні продуктові картки».
Соціологія вказує, що українці вже усвідомлюють як підло їх обманули — час прибирати зрадників з влади.
Валерій Прозапас

Влада США поповнила санкційні списки, пов’язані зі «шкідливою зовнішньою діяльністю Росії», чотирма фізичними особами-громадянами України.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну США.

«Ці чотири особи відігравали різні ролі в глобальній кампанії впливу Росії з метою дестабілізації суверенних країн на підтримку політичних цілей Кремля», — зазначили в Мінфіні.

В списку фігурують нардепи ОПЗЖ Тарас Козак та Олег Волошин.

«Козак, який контролює декілька новинних каналів в Україні, підтримав план ФСБ з очорнення високопоставлених членів найближчого оточення президента України Володимира Зеленського, неправдиво звинувачуючи їх у поганому управлінні пандемією COVID-19. Крім того, Козак використовував свої новинні платформи, щоб посилити фальшиві наративи про вибори в США 2020 року», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом 2020 року Козак «працював разом із розвідниками ФСБ».

Володимир Олійник, екснардеп від «Партії Регіонів» «працював за вказівкою ФСБ для збору інформації про критичну інфраструктуру України», додали в Мінфіні.

Володимир Сівкович — колишній заступник секретаря РНБО України.

«У 2021 році Сівкович працював із мережею російської розвідки для проведення операцій впливу, які намагалися заручитися підтримкою України для офіційної передачі Криму Росії в обмін на виведення підтримуваних Росією сил на Донбасі, де сепаратисти продовжують отримувати підтримку з Росії. На початку 2020 року Сівкович координував з російськими спецслужбами просування дезінформаційної кампанії Деркача проти президентських виборів у США 2020 року. Сівкович, який має зв’язки з ФСБ, також підтримував операцію впливу, спрямовану на США з 2019 по 2020 роки», — зазначили в Мінфіні США. 

P.S.

ВАШИНГТОН – Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) наклало санкцій на чотирьох осіб, які займалися діяльністю впливу російського уряду з метою дестабілізації України. Це остання дія, яку ми вжили проти розповсюджувачів російської дезінформації, включаючи позначення в квітні 2021 року.
Сьогоднішня акція має на меті націлити, підірвати та викрити поточні зусилля Росії з дестабілізації в Україні. Ця дія є окремою та відмінною від широкого спектру заходів із сильним впливом, які Сполучені Штати та їхні союзники та партнери готові застосувати, щоб завдати значних витрат російській економіці та фінансовій системі, якщо вона має намір подальшого вторгнення в Україну.
Особи, призначені сьогодні, діють за вказівкою Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), розвідувальної служби, санкціонованої Сполученими Штатами, і підтримують операції впливу на Росію проти Сполучених Штатів та їх союзників і партнерів. Ці чотири особи відігравали різні ролі в глобальній кампанії впливу Росії з метою дестабілізації суверенних країн на підтримку політичних цілей Кремля. Сполучені Штати продовжуватимуть вживати заходів через подібні дії та в партнерстві з українським урядом, щоб виявити, викрити та підірвати зусилля Росії з дестабілізації. 

«Сполучені Штати вживають заходів для викриття та протидії небезпечній та загрозливій кампанії впливу та дезінформації Росії в Україні», – сказав заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо. «Ми віддані вжити заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за її дестабілізуючі дії».

Російські спецслужби, включаючи ФСБ, вербують українських громадян на ключові посади, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації, загрожувати суверенітету України, а потім використовують цих українських посадовців для створення нестабільності напередодні потенційного російського вторгнення. Сполучені Штати тісно співпрацюють з урядом України, щоб виявити та викрити цих акторів, щоб перешкодити операціям впливу Росії.

У 2020 році кремлівські чиновники запустили комплексний план інформаційної операції, покликаний частково погіршити здатність української держави функціонувати самостійно та без російського втручання. Це включало виявлення та кооптування проросійських осіб в Україні та підрив видатних українців, яких вважали прозахідними, які стояли б на заваді російським зусиллям поставити Україну під свій контроль. Цілі плану включали дестабілізацію політичної ситуації в Україні та створення основи для створення в Україні нового, контрольованого Росією уряду

Кампанії впливу Росії спрямовані не лише на Україну. Понад десять років Росія використовувала дезінформаційні засоби та філії розвідувальних служб для поширення неправдивих наративів на підтримку своїх стратегічних цілей. Принаймні з 2016 року російські агенти навіть намагалися вплинути на вибори в США, поширюючи дезінформацію, сіючи розбрат серед американської аудиторії та фальшиво очорнюючи американських політиків і політичних партій. 

Мінфін США

Последние новости

Наслідки ракетного удару по Харкову

О 3.20 10 травня російській загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Виникла пожежа, є постраждалі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 10.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

12 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

17 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

18 часов назад