Категории: Политика

Генштаб прокоментував провадження проти Кривоноса

В Генштабу ЗСУ відреагували на інформацію про відкриття ДБР провадження проти генерал-майора Сергія Кривоноса.

Про це йдеться в заяві Генштабу ЗСУ.

«За результатами повідомляється, що ДБР не може та не здійснює комунікацію з військовими підрозділами шляхом надсилання будь яких телеграм, а лише виключно у спосіб визначений законодавством — через листування. На даний час таке листування відбувається лише з Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних Сил України виключно з метою з’ясування фактів та обставин, які мали місце безпосередньо в ході оборони аеропорту «Київ» Жуляни з 24.02.2022 по 03.04.2022 року. Усю запитувану інформацію надано до ДБР встановленим порядком», — йдеться в повідомленні.

Водночас в Генштабі зазначили, що з 24 лютого 2022 року до сьогодні Кривонос на військовій службі не перебуває та на військову службу під час мобілізації не призивався.

«Документи, що надані в публікації, не є підставою для зарахування на військову службу, в тому числі під час проведення мобілізації. Відповідно, жодних вказівок від Верховного Головнокомандувача ЗС України щодо його звільнення з військової служби не надходило.

Згодом, у ході стабілізації ситуації навколо Києва, аеропорт «Київ» було взято під охорону та оборону підрозділами Територіальної оборони ЗС України, а генерал-майор запасу Сергій Кривонос був вивільнений від надання допомоги щодо оборони аеропорту «Київ». Усі рішення щодо використання сил та засобів документально оформлені встановленим порядком, відтак висвітлені у публікації відомості з обмеженим доступом потребують окремої реакції правоохоронних органів», — продовжили в Генштабі.

Також зазначається, що заяви Кривоноса про вплив президента на органи досудового розслідування, звільнення його з військової служби «не відповідають дійсності та мають ознаки дискредитації вищого військово-політичного керівництва держави, що є неприпустимим під час правового режиму воєнного стану».

«Вкотре звертаємось до політиків, лідерів громадської думки, журналістів щодо утримання від публічних оцінок бойових дій, логістики, забезпечення і рішень командирів. Лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації та використовує її для відбиття агресії. Запорукою успішного знищення противника є нерозповсюдження цієї інформації», — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ДБР відкрило провадження проти Кривоноса за оборону аеропорту Жуляни від російських окупантів.

Так, по військових штабах ЗСУ на фронті було розіслано телеграму про порушення кримінальної справи проти генерал-майора Сергія Кривоноса Державним бюро розслідувань. Слідчі досліджують можливі протиправні дії Кривоноса та запитують військових, чи є свідки цих протиправних дій під час оборони Києва.

На підтримку Кривоноса виступили голова правління в Центрі конституційного моделювання Геннадій Друзенко та військовослужбовець, ветеран російсько-української війни Валерій Маркус.

Репресії (під час війни!) проти бойових генералів за критику, як і нагородження (під час війни!) своєї тусовки pohuy-стів і ухилянтів, є прямим наслідком нашого чистоплюйства, усіх цих «неначасі» й інших самообмежень.
Сподівання, що війна, нещастя й смерті людей, пікова відповідальність за країну й свій народ, здатні зробити з цього ницого нікчеми людину, виявилися марними.
Щоправда, це було зрозуміло й п‘ять місяців тому, коли минув його перший переляк
Ці огидні ігрища з бойовими генералами, їх переслідування, кидання за грати в камери до криміналітету в час війни завершаться дуже сумно для ДБР — вони повним складом підуть розміновувати поля.
Досвід здобудуть під час розмінування.
Окрім політичної складової, треба завжди пам’ятати емоційну, тим більше, дехто найвищі посади здобував саме завдяки емоціям.
При всій любові і вдячності народу до Єрмака, який готувався 3 останні роки до війни і крив останніми англійськими словами Кремль все своє свідоме життя, Арестовича, який з гранатометом був готовий прикривати відхід з Банкової, Трухіна, що кращі роки життя віддав для забезпечення криївок у лісах, Тищенка, який героїчно допомагав біженцям в Закарпатті переправити здобуте важкою працею за кордон — моя щира порада: не чіпайте військових!
Бо може виявитися, що рейтинги брешуть, більше того — жорстоко помиляються.
Volodymyr Omelyan
Ну очікувано, при перших ознаках не то щоб успіхів, а стабілізації на фронті, починаються переслідування військових.
По-перше, справою тепер проти Кривоноса кротівня нагадуватиме хто в домі досі господар, незважаючи на тимчасовий скоропостіжний від’їзд друга велиииикої частини ОП Портнова.
По-друге, подібним трешем відволікатиметься увага від питань про розмінований Чонгар, парад армії рф по Півдню, долю полонених азовців, та інших «шашликів в має».
А народу тим часом демонструватимуть Арєстовіча і наскоро зліплених позітивних «героїв війни».
…………….
Ніхто нічого не усвідомив і нічого не збирається змінювати.
.
Саме зараз на Півдні сильно гуркотить.
Попри ницість кримінальних справ на бойових генералів
Попри сморід роздачі бойових нагород естрадним і придворним хероям
Попри державну брехню за спинами героїв
Памятайте про загиблих
І підтримуйте воюючих
Саме це сьогодні найважливіше.
А після Перемоги розберемося…
Слава ЗСУ!

Последние новости

​​ОДИН З ДЖОКЕРІВ ВЛАДИ ЗЕ

«Громадське» оприлюднило розслідування про адміна і власника одного з найбільш відомих Телеграм-каналів, що підтримують зелену владу. Мова про канал «Джокер»,…

4 часа назад

Підполковник Арєстовіч воювати вирішив не з росіянами, а з українцями

«Воєвать — так воєвать» — подумав підполковник Арєстовіч, і залишився за кордоном. Бо воювати вирішив не з росіянами, а з…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Піар влади: з початку 2024 року на телемарафон «Єдині новини» витратили 790 млн грн

З початку 2024 року витрати державного бюджету на створення контенту для телемарафону "Єдині новини"  становлять понад 790 млн гривень. Про це в…

15 часов назад

Відхрещуватися буде і він, і від нього

До Тищенка мали б прийти правоохоронні органи задовго до нападу його тітушні на військового. Й заздалегідь до того, як він…

15 часов назад