Гелікоптери армійської авіації відпрацювали масові удари по позиціях ворога вночі

Армійська авіація Збройних сил України відпрацювала на спільних навчаннях взаємодію з механізованими підрозділами в нічну пору доби.

Нічні польоти з вогневим ураженням ймовірного противника проводилися під час командно-штабних навчань підрозділів оперативного командування «Захід».

На Рівненському загальновійськовому полігоні понад чотири тисячі військових 14 ОМБр спільно з армійською авіацією відпрацьовували ведення оборонних дій та перехід у наступ.

Наголошується, що уперше подібні навчання проводили в ночі. У небо підняли бойові літаки та гелікоптери армійської авіації, що прикривали механізовані підрозділи 14-ї бригади. Гвинтокрилі машини у темряві відпрацювали масові удари по позиціях ворога з використанням некерованих авіаційних ракет (НАР).

Варто відзначити, що вміння поєднати дії механізованих підрозділів з авіацією є одним з найскладніших завдань для армійців.

«Ми поєднали ці два навчання і є взаємодія між механізованою бригадою, армійською авіацією. І всі дії вони проводяться спільно, за одним сценарієм», — підкреслив командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк.

P.S.

На Рівненському загальновійськовому полігоні завершилося командно-штабне навчання 14-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Кілька тисяч військових відпрацьовували ведення оборонних дій та перехід у наступ, працюючи спільно з авіацією Збройних Сил.

«Одна із механізованих бригад отримала задачу – вийти і замінити бригаду, яка вела оборонні дії, провести оборонну операцію і бути в готовності до ведення наступального бою», — розповів командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк.

В масштабних навчаннях були задіяні всі підрозділи бригади. Особливу увагу приділяли захисту підрозділів ЗСУ від нападу з повітря. Для цього залучили техніку та бійців зенітного ракетно-артилерійського дивізіону бригади.

«В нас задача одна і конкретна – прикрити підрозділи нашої бригади від засобів нападу повітряного противника  вертольотів, літаків, а особливо безпілотних літальних апаратів», — наголосив військовослужбовець 14 ОМБр Марян.

Дане завдання виконували бригадні зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) 2С6 «Тунгуска». Варто відзначити, що екіпажі ЗРГК використовували в навчаннях не лише гармати комплексів, а й відпрацювали практичні пуски по повітряних цілях використовуючи ракетне озброєння. Кадри з подібними стрільбами показали чи не вперше за останній десяток років.

Стрільби зенітними керованими ракетами 9М311 з ЗРГК 2С6 «Тунгуска» 14 ОМБр під час навчань на Рівненському загальновійськовому полігоні. Травень 2019 / Фото: «Інтер»

Нагадаємо, «Тунгуска», крім двох дводульних 30-мм автоматичних гармат АТ-17 має на озброєнні дві спарені пускові установки зенітних керованих ракет (ЗКР) 9М311. Ці ракети ніколи не вироблялися в Україні, а старі їх запаси мають обмежений термін придатності.

Цілком ймовірно, що старі ракети 9М311 теж пройшли процедури по відновлюванню в рамках загальної програми з відновлення та продовження терміну експлуатації широкого спектра ракет для комплексів (ППО, РСЗВ та ОТРК), що стоять на озброєнні ЗСУ. Тож використання такого озброєння значно посилить можливості захисту бригад Сухопутних військ від можливих загроз з повітря. Що особливо доречно в зоні ООС де ворог активно залучає безпілотники.

Последние новости

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

60 минут назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Том Купер: звіт про війну в Україні за 4 травня 2024 року

Всім привіт! Короткий огляд найважливіших подій за останні кілька днів. DEAD – українською Оскільки я захоплююся повітряною війною, однією з…

13 часов назад

Чому на Банковій хочуть знищити «Суспільне»?

Чорний рот Марʼяни Безуглої озвучив нову ідею Зе-Банкової. Знищити "Суспільне" і подати це під виглядом економії грошей. Руда помилка природи…

17 часов назад

Українські воїни на сході отримали 1200 FPV-дронів, детектори та пересувний шиномонтаж, а військові будівельники — два екскаватори

Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину зустрівся з представниками бригад ДШВ, артилеристами та військовими інженерами та допоміг військовим із…

18 часов назад