Категории: Политика

Фото дня: реакция олигарха на принятие закона о борьбе с олигархами

Глава комитета по энергетике Слуга народа Андрей Герус в день принятия закона продемонстрировал в фейсбуке дружеские отношения с одним из крупнейших олигархов Вадимом Новинским, депутатом ОПЗЖ, ближайшим партнером Рината Ахметова. Типа юмор.

А на самом деле, показывает, что с таким человеком наконец стал на равных. На словах Герус борется с олигархами, а что происходит на деле заметно по состоянию нашей энергетики. Как видим, страданий у Новинского от принятия закона о деолигархизации не заметно. К слову, Новинский — бывший гражданин России, а Герус лоббировал поставки электрики из России в 2019-21 годах. С такими Слугами олигархи уверенно смотрят в будущее.

Юрій Бутусов

Коломойський радіє)
Ще ніколи «деолігархізація» не приносила одному з представників олігархічного табору стільки профітів:
1. Санкції США — вже неактуальні. Їм на заміну прийде реєстр олігархів.
2. Порошенко, що насмілився забрати «Приват» та змусити Коломойського виїхати з України — нейтралізований.
3. Колеги по олігархічному табору тепер такі самі, як він. Ні гірше, ні краще. А значить Коломойський з особливого зла перетворився на одного з довгого переліку.
4. Президент Коломойського має абсолютну владу та олігарх чітко знає, як нею треба користуватися, щоб вечірка тривала довше.
5. «Білі опозиційний пальта» з голосу вивалялися в багнюці Банкової, а значить єдині здавалось би здорові сили «під куполом» — затоксичені та нейтралізовані.
7. Український народ аплодує найвеличнішому президенту і ейфорію можна буде продовжити щонайменш на рік, поки в бюджеті ще є гроші.
Що ж буде з олігархами?
Взагалі нічого.
Ахметов:
— закриє кримінальне провадження по Роттердаму;
— продовжуватиме платити низьку ренту на видобуток руди;
— возитиме її по найнижчому тарифу в найдешевших вагонах, що їздитимуть по його дорогих радянських застарілих рейках;
— отримуватиме надприбутки з зеленої енергетики;
— готуватиме нових старих облич до нового виборчого циклу…
Полоса Коломойського ще ніколи не була такою білою, як сьогодні. Він вперше, на відміну від інших олігархів, має свого президента та, схоже, збирається скористатися цим по повній.
Пінчуку залишилося лише вирішити питання по пільговому тарифу на електрику для його заводів, а все інше — він вже і так має та на більше не претендує.
Фірташ, Бойко, Льовочкін — не чужі на Банковій люди. Їм є що запропонувати Зеленському. Взамін, як історично склалося, вони отримують недороканість в газових оборудках, чергові списання чергових мільярдних боргів та збереження контролю над титановим ринком країни.
Зеленський також отримає своє — народна любов, спокусливі владні атрибути для нього, його друзів, колег і родичів та, звичайно, гроші. Про мільярди, що розкрадаються на Великому будівництві, олігархічні канали у вдячність будуть, як і раніше, мовчати. А про самого Володимира Олександровича говорити тільки добре. Бо, не доведи Господи, на його місце прийде Рузвельт, та доведеться попрощатися з монополіями, на яких і тримається їх олігархічна влада.
А ми? Наша роль така сама — мовчки оплачувати рахунки за цей банкет, а взамін на телеекранах нам показуватимуть веселе шоу з мильними операми в перервах. Як поки що найслабші в цьому харчовому ланцюжку — черговий раунд боротьби за справедливість ми програли.

Агія Загребельська

Маю 2 запитання:
1) той хто приносить у ВР 30 мільйонів доларів кешом або майже мільярд гривень щоб проголосувати за закон Зеленського є олігархом чи недостатньо критеріїв?
2) чи побороло посольство США та його ручні антикорупціонери корупцію чи ще треба трохи почекати?
Mason Lemberg
Олігархі платять за закон тіпа проти олігархів)
Які чесні і порядні олігархи) ну просто ідеальні, як сам Зеленський)
Олександр Бригинець
Як нас не запевняли в протилежному, але західна преса вважає, що законом 5599 Зеленський розпочинає не боротьбу з олігархами, а встановлення диктатури.
А от боротьби з олігархами з 2019 року не видно. І це не лише на їх думку, але й на нашу…
«The opposition dismissed the law as populist and warn it may allow Zelenskiy, himself a successful businessman albeit not in the upper echelons of Ukraine’s wealthy, to consolidate power. They say a stronger judiciary and tougher anti-monopoly legislation would be more effective.
Zelenskiy won power in 2019 on promises to end the grip of oligarchs on the former Soviet republic, where endemic graft has weighed on economic progress.
But he’s made little headway, and the law would hurt political rivals such as his predecessor, Petro Poroshenko, a lawmaker with two TV channels and a confectionery empire.»

Volodymyr Omelyan

Судячі з дописів на фб — сьогодні в парламенті стало на кілька мільйонерів більше)
А як співали про «цінності» та «європейський напрямок країни», щоб тепер покласти болт на ту ж Венеційську комісію зі здоровим глуздом заодно.
Та європейці тепер не те що «потоки» від РФ прийматимуть — а відновлять повноцінні відносини, бо чим люди на Банковій відрізняються від Путіна вже не дуже ясно.
Ох і «еліта», що стара, що «нова» — одні довбані потвори.

Спостерігаю як Зе-депутати проштовхують «Закон про олігархів», а в голові чечетовське «Оценітє красоту ігри», «как котят».

Не помічати схожості між сучасними більшовиками та міцними господарниками часів Януковича просто неможливо. Ми пам’ятаємо як все закінчилося. Руйнацію парламентаризму в країні доводиться відновлювати великими зусиллями та людськими жертвами. Так буде і цього разу, можна не сумніватися. Коли я бачу всю цю зелену піонерію, у мене тільки одне питання: Де та межа, перед якою хоча б частина з них зупиниться в намаганні догодити узурпатору?

Лариса Волошина

 

Последние новости

Головний прокурор МКС в Гаазі Хан запросив ордер на арешт Нетаньягу

У понеділок, 20 травня, головний прокурор Міжнародного кримінального суду запросив видати ордери на арешт премʼєр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони…

3 часа назад

Єрмак після перемовин з представником РФ Козаком 10 лютого 2022 року переконав Зеленського в тому, що російського вторгнення не буде – BBC

Глава Офісу президента Андрій Єрмак не вірив у повномасштабне вторгнення Росії попри попередження з боку західних партнерів, а 10 лютого…

3 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 20-21.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 21.05.2024 1. Акції «Газпрому» впали після відмови платити дивіденди. - Акції…

4 часа назад

П’ять років Зеленського. Атракціон. Епоха втрачених смислів

Журналісти питають, “а що твоя бульбашка говорить про кінець офіційного президентського терміну Зеленського?”. А я дивлюся чим переймаються соцмережі і…

5 часов назад

Зеленський кричить на генералів ЗСУ, — The Economist

Президента України Володимира Зеленського можуть тримати у так званій "теплій ванні", в якій генерали не надають йому всієї інформації про…

5 часов назад