Категории: ВидеоУкраина

Дружина воїна 77 ОАБ звинуватила керівництво бригади у поборах: За відпустку — 20 тис. грн

Дружина захисника із 77-ї ОАБ, який вважається зниклим безвісти, звинувачує керівництво бригади у корупції, а також у продажі гуманітарної допомоги.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.ua.

Дружина військового, який вважається зниклим безвісти, записала відео, в яких звинуватила у корупції керівництво 77 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ. Жінка стверджує, що має докази того, як командири встановили «таксу» буквально на усе, а лозунгом усього цього є: «хочеш жити — плати».

«Маємо підтвердження, коли командири з військових брали по 30-70 тис. грн щомісяця за невихід на бойове завдання. 20 тис. грн — десятиденна відпустка додому. 10 тисяч грн — евакуація з поля бою. «Хочеш жити — плати»: так говорять бійцям. 750-1000 грн — один ріжок до автомата. Задумайтеся тільки над цим», — каже Тетяна Івчук.

Вона також заявила, що у бригаді розпродують і гуманітарну допомогу.

«Хочу звернути особливу увагу на гуманітарну допомогу. Ми знаємо, що туди неодноразово була доставлена велика кількість гуманітарної допомоги. Але військові її не бачили, або бачили – але дуже малу кількість і не все. І тут зрозуміло, що командири продавали все противнику. А наших хлопців просто кидали «на нуль» і без нічого. Без підтримки, без техніки, без зброї належної», — додала Івчук.

За словами дружини військового, після розголосу у своїх соцмережах від керівництва бригади їй нібито почали надходити погрози і залякування.

В інтерв’ю журналістам вона розповіла, що її чоловіка — Івчука Віталія Анатолійовича — мобілізували у березні 2023 року. Він зник безвісти 11 червня на першому бойовому завданні. Досі інформації про його місцеперебування немає.

«Тетяна переконує, що з усіма доказами, які вона має, вона звернулася до правоохоронних органів. Однак нам доказів дівчина не надала, зауваживши, що готова їх показувати лише слідству», — зазначили у виданні.

Журналісти звернулися до ДБР. Там підтвердили, що було зареєстровано кримінальне провадження за цим фактом. Тривають слідчі дії, проводяться допити. Також автори матеріалу звернулися до Генштабу, проте там поки що не надали інформацію. Проте Генштаб ЗСУ має п’ять робочих днів на надання відповіді з дня надходження запиту.

censor.net

Последние новости

Росія каже про контроль над 9 селами північної Харківщини. У ЗСУ відповідають, що там тривають «оборонні бої»

Вдень у неділю, 12 травня 2024 року, міноборони РФ заявило про розширення російського контролю на ще 4 села північної частини…

2 часа назад

«Надзвичайно небезпечний момент»: Кемерон про бої на півночі Харківщини

Голова МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що просування росіян у північній частині Харківської області лише підкреслює, що це невиправдане,…

3 часа назад

Рашисти сунуть масою на Вовчанськ — фронтовик ЗСУ

Обласна влада Харківщини та командування Сил оборони України провалили іспит. Громадяни знову платять своєю кров'ю за помилку чиновників. Таку думку…

4 часа назад

В Бєлгородє склався будинок

В Бєлгородє склався будинок. Хтось дивується чому нам подобаються кадри, як там на людей падає дах? Ну ж бо виглядає…

4 часа назад

На Харківщині окупанти утворили два плацдарми, за дві доби захопили близько 100 кв. км прикордонної смуги, — Бутусов

Обстановка по російському наступу у Харківській області станом на 1.00 12 травня. Про це повідомляє Юрій Бутусов. "Російські війська утворили…

6 часов назад

​​ПІВРОКУ БЕЗ ДОПОМОГИ

Петро Порошенко під час інтерв'ю Пітеру Залмаєву дуже жорстко прокатався по зовнішньополітичних досягненнях Зеленського. Дослівно: "Ми півроку сиділи без американської…

6 часов назад