Категории: ВПК

До ЗСУ буде поставлено 20 бронемашин “Дозор-Б”

Техніка Львівського бронетанкового заводу буде поставлена до ЗСУ – 20 бронемашин “Дозор-Б”, модернізовані Т-72, нові броньовані ремонтно-евакуаційні машини  для ефективного використання танків та пожежні машини на базі Т-72.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час візиту до цього підприємства, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

920 млн гривень – саме стільки отримає Львівський бронетанковий завод на виробництво техніки, що буде передана українській армії.”, – повідомив Глава держави.

14 липня Президенту Україні продемонстрували виробничі можливості підприємства та здібності виготовленої силами заводу техніки.

Модернізовані танки Т-72 успішно протистоять російський техніці, що намагається посилити  терористів на Сході нашої держави. 130 таких танків вже передані до ЗСУ, ще біля 70 сформують 2 танкові групи у майбутньому.

Машина БРЕМ ЛЕВ була створена конструкторами Львівського бронетанкового заводу спеціально для посилення супроводу та оперативного обслуговування   танкових підрозділів, що сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій. Під танки та вимоги сучасної війни посилені можливості евакуації та технічного обслуговування цією технікою.

Бронетранспортер “Дозор-Б” – з цільозварним корпусом, бронею   натівського стандарту та колісною формулою 4х4 –пройшов відомчі випробування, а потрапиш на забезпечення армії підтвердив свої тактико-технічні характеристики. На ЛБТЗ налагоджено його серійне виробництво задля першочергового забезпечення потреб української армії та реалізації експортного потенціалу цієї техніки.

Пожежний танк ГПМ-72 Призначений для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів (для усунення наслідків надзвичайних ситуацій на кшталт вибуху Балаклійського слкдау боєприпасів)  , розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах. Основними перевагами даного зразка озброєння є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни, яка складає 20т, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі (наявні облив кабіни корпусу, фільтровентиляційна установка).

Бронемашини “Дозор-Б”, що пройшли відомчі випробування та експлуатувались військовими довели свої високі тактико-технічні характеристики. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко після розмови з Міністром оборони України Степаном Полтораком.

“Серед десятка подібних бронемашин “Дозори” є найкращими”, – зауважив Петро Порошенко.

Бронемашини “Дозор-Б”, перша партія яких вже була передана ЗСУ, мають броню натівського стандарту, німецький двигун Deutz та американська коробка Allison.

“Більшість бронемашин з колісною формулою 4х4 сконструйовані на цивільному шасі. Лише “Дозор-Б” має ходову БТРа, що знаходиться в броньованому корпусі. Це реальна бойова машина”, – зауважив Заступник генерального директора з виробництва та авіабудування ДК “Укроборонпром” Володимир Коробов.

Нагадаємо, що підготовлені у 2016 році виробничі потужності та технологічний процес дозволяє виготовляти на Львівському бронетанковому заводі “Дозори-Б” вже серійно. Нині працівники заводу очікують лише підписання контракту з МОУ. Це відобразиться не тільки на самому заводі, а й на цілому комплексі суміжних підприємств всієї України. У кооперації виробництва “Дозору” задіяно 17 підприємств-учасників Концерну та 86 інших вітчизняних підприємств різних форм власності.

 

Теги: ДозорБ

Последние новости

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

6 часов назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

6 часов назад

На переговорах з РФ у Стамбулі Україна погодилась на відмову від НАТО та заборону “агресивного націоналізму”— Welt

На переговорах з РФ у березні-квітні 2022 року Україна погодилася дотримуватися нейтралітету, не вступаючи в жодні військові союзи, включно з…

6 часов назад

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

17 часов назад