Категории: ВПК

Десантникам України відправили 11 бронемашин MLS Shield

Бійцям Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відправили 11 італійських бронемашин «MLS Shield».

Машини для військових придбали волонтери ГО «Справа Громад», які разом із «Фондом Порошенка» зробили найбільші внески у проєкт «Я купив ЗСУ броньовик».

На церемонії також для військових відправили на передову вантажівки «Leyland DAF» та позашляховики «Mitsubishi».

«Нарешті після отримання всіх необхідних для перетину кордону з ЄС експортних ліцензій всі 11 бронемашин прибули в Україну і надійдуть у Десантно-штурмові війська для допомоги у підготовці контрнаступу», – розповідає Порошенко.

Петро Порошенко також зазначив, що в Україні створено багато батальйонів, які не мають необхідних бронетранспортерів.

«Зараз сформована велика кількість стрілецьких батальйонів. Вони мають на озброєнні лише легку стрілецьку зброю, і від нас з вами залежить, щоб там були бронетранспортери, дрони, оперативного масштабу безпілотні літальні апарати, БМП, вантажівки. Саме для цього ми за кордоном укладаємо контракти», – зазначає Порошенко.

Італійські бронемашини отримає бригада Десантно-штурмових військ, яка вже знаходиться на вістрі контрнаступу.

Бронеавтомобілі «MLS Shield» виробництва компанії Mobile Land Systems (ОАЕ-Італія) — це спеціальна версія патрульного броньованого автомобіля з рівнем захисту STANAG Level 1 або 2 в залежності від виконання.

Волонтери ГО «Справа Громад» також розповідали, що для купівлі бронемашин «MLS Shield» довелося брати кредит.

Крім бронемашин, для Збройних Сил України також купили дві сотні вантажівок, кілька сотень БПЛА – загалом на мільйони євро.

Він також повідомив, що вже є угоди на купівлю гусеничної бронетехніки.

«Ми уклали контракти на броньовані гусеничні машини, які також отримають ліцензії, і ми їх доставимо», – анонсував Петро Порошенко.

mil.in.ua


Доки на українсько-польському кордоні тривали формальності з пропуску такої партії волонтерської допомоги, деякі провладні речники пустилися в глум та насмішки довкола зусиль Фонду Порошенка і волонтерів з Голосу Громад та Братів ро зброї.Ну перед тим як шпиняти Порошенка, варто було б упевнитися в чистоті намірів як Порошенка так і польських відповідних служб, що проводили аж таку величезну партію гуманітарки.Вони так старалися плюнути у борщ Порошенку, що наплювали додатково і у флячки полякам. Але все йде своєю чергою, і 11 броньовиків із додачею ще десятків корисних механізмів прямують до десантників. А хтось бачив, щоб щось подібне робив Єрмак чи сам Зеленський? Чи злодійкуваті слуги, яких по всіх європах тепер треба ловити , щоб на сесію затягнути?

Volodymyr Tsybulko

Теги: MLSSHIELD

Последние новости

Російські ракетні удари по Одещині та Дніпру: вже восьмеро загиблих, 65 поранених

4 липня російські війська завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі в Одеській області, внаслідок чого загинула одна людина, ще…

27 минут назад

Стамбульські домовленості можуть стати основою для переговорів з Україною, — Путін

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між РФ та Україною. Про це…

39 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024 1. росія вилетіла з десятки найбільших економік світу. - Падіння…

53 минуты назад

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

10 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

10 часов назад