Категории: ВидеоМир о нас

Держдеп США пов’язав Голодомор і теперішню агресію РФ

Шляхом навмисного захоплення української землі і врожаю та примусової колективізації Радянський союз спричинив масовий голод – Ортагус

Держдеп США у своїй заяві щодо вшанування жертв Голодомору в Україні пов’язав дії радянського режиму проти українців із сучасною агресією РФ.

Про це йдеться у відеозверненні речниці Державного департаменту Морган Ортагус, яке поширило посольство США у Києві.

«Цього листопада ми вшановуємо та згадуємо мільйони українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору, жахливого голоду, створеного варварською політикою сталінського режиму», – заявила Ортагус.

Вона зазначила, що шляхом навмисного захоплення української землі і врожаю та примусової колективізації Радянський союз спричинив масовий голод, загибель і надзвичайні людські страждання. 

«Хоч ця жахлива трагедія була однією з найжорстокіших подій ХХ століття, Радянському союзу не вдалося зламати дух українського народу», – підкреслила речниця Державного департаменту США.

Згадуючи про кампанію СРСР проти українців, вона підкреслила, що Москва і нині не полишає спроб руйнувати прагнення українського народу.

«Тепер Україна знову зазнала нападу. Окупація Криму Росією та її поточна агресія на сході України призвели до близько 13 тисяч загиблих. Навіть зараз Москва намагається маніпулювати і нищити прагнення народу України. Але у своїй підступній кампанії Росія недооцінює стійкість українців їх прагнення кращого майбутнього. Ця кампанія приречена на провал», – заявила Ортагус.

Вона підкреслила, що США підтверджують свою підтримку Україні.

«У день, коли весь світ згадує невинних жертв Голодомору, США вчергове засвідчують свою підтримку демократичній та успішній Україні, захищеній у межах міжнародно визнаних кордонів, вільній у визначенні власної долі», – додала речниця.

P.S.

Ось саме так червоні комісари та російські «переселенці» й почували себе на нашій землі, вимореній Голодомором, репресіями та масовими розстрілами у ХХст.

Інший генотип людей, який насаджувався українцям разом зі страшними Голодоморами. Замість мешканців України, нашу територію намагалися заселити зовсім іншими людьми, тими що знищували нашу державність протягом сотень років.

Інший генотип з’являвся де в порожні хати закатованих і закопаних в землю українців заселялися росіяни, з абсолютно іншими традиціями, національними рисами, розумінням державобудування.

Так ми отримали Донбас і мільйонів «співвітчизників», які м’яко кажучи не бачать себе поруч з Україною, для яких ця країна, ця мова, це бажання свободи та гідності чуже. І це варто визнати. Варто давно дивитися правді в очі й не замилювати їх собі казками.

В державі досі нав‘язується питання роз‘єднання країни, намагання вбити клин важливості відносин з державою-агресором, замість НАТО, ЄС, УПА, мови, ідеології, міжнародного права, європейських цінностей. Така політика є ланцюжком трагічних подій 1921-1924 рр., 1932-1933 рр., 1937 р., 1939 р., масового знищення українських цінностей аж 1991 року.

І лише постійна та непорушна проукраїнська державна політика може за декілька поколінь переламати ситуацію відсутності єдності в державі.

На жаль, сьогодні знову постає питання повернення в геополітичну вісь азійської Росії, розмови про «компроміси», здачу території, федералізацію.

Подивіться сьогодні у вічі пам‘яті мільйонів закатованих російсько-радянським режимом. Чи маємо ми право на помилку та повернення України в лоно «русского міра»?

Андрій Смолій

Я вже пробачив виборців Зеленського.
Майже.

Одного не можу їм пробачити: не можу зрозуміти як вони могли проголосувати за українофоба, який насміхався з України, українців, армії, історії, культури і Голодомору.

Mason Lemberg

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

17 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

18 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

20 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

24 часа назад