Категории: Украина

Держаудитслужба підтвердила, що ціна яєць у контрактах Міноборони була 17 грн саме за штуку

Завищення цін при закупівлі продуктів у контрактах Міноборони підтверджено. Лише на одному контракті ціни було завищено на 4 млрд грн.

Про це у Facebook повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін.

«Держаудит служба підтвердила, що ціна яєць в контрактах Міноборони була 17 грн саме за штуку, а НЕ кілограм чи погонний метр. Міністру оборони, а також ЛОМам, які, захищаючи його, парили про ІПСО/яйцякіло/»лічняк Шабуніна», варто було би публічно вибачитися. Вибачитися навіть не перед журналістами/ЦПК (нам все одно), а перед суспільством, яке вони протягом місяця вводили в оману», — йдеться в повідомленні.

За словами Шабуніна, лише на одному (оприлюдненому в розслідуванні) контракті ціни було завищено на 4 млрд грн.

«Для розуміння, це БІЛЬШЕ, ніж фонд Притули зібрав за весь минулий рік», — підсумував глава ЦПК.

Юрій Бутусов зазначив: «Державна аудиторська служба визнала офіційно, що міністр оборони Олексій Резніков брехав, а ціни на яйця при закупівлі дійсно були завищені без будь-яких підстав. Тому ціни у нових контрактах знизили. Тобто завищення цін при закупівлі це факт. Але публічно продовжують брехати, і не визнають, що тільки суспільний резонанс та розголос змусив чиновників виправити ціни. Подивимось, чи будуть якісь результати правоохоронних органів».

Нагадаємо, 28 лютого Міноборони оприлюднило контракти на харчування для ЗСУ. До прикладу, в них зазначалося, що яйця купують по 8-9 грн за штуку.

Раніше ЗМІ повідомили, що Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин на загальну суму 13,16 млрд грн за завищеними у 2-3 рази цінами. Наприклад, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку. 

Міністр оборони Олексій Резніков інформацію про закупівлю продуктів за завищеними цінами заперечував. За його словами, в оприлюдненому ЗМІ документі була технічна помилка — постачальник вказав ціну не за десяток, а за кілограм яєць. 


Міноборони оприлюднило зменшені ціни у харчових контрактах.
У першому наближенні виглядає так, що маржа радикально зменшена. От прям хорошо опустили)))
У другому наближенні виглядає так, що опустити до ринкового рівня так і не змогли(((
Більше того, я нарешті побачив реальні контрактні ціни прикордонників. І вони виявились у масі своїй же нижчими від даних Укрстату, бо у них цілком зрозуміло не входить надбавки роздрібних мереж. А у Міноборони — ужас.
В прес-релізі МО продовжується брехня про те, що вони купують не картоплю, а послугу з організації харчування, в яку входить і приготування їжі.
Це брехня. В коментах шукайте скріншот договору Міноборони з «Актив-компані», який я оприлюднив у січні. У ньому чорним по білому написано, що послуга забезпечення комплектами коштує 11 мільярдів гривень , а ось та послуга харчування оплачується ОКРЕМО(!) і коштує всього 30 мільйонів гривень. ОКРЕМО!!!!!
Навіщо Міноборони продовжує тулити криве пояснення? Як на мене цілком зрозуміло. Щоб симпатики Резнікова мали підстави і далі бубоніти, що все нормально, що все не так однозначно. І весь цей час Міноборони купуватиме харчі в середньому на третину дорожче від прикордонників.
Прям уявляю як Резніков має ненавидіти Дейнеко і Укрстат за таку подставу))) Бо він же навіть заплатив інституту Бакаріуса за експертизу, в якій змогли ринкову ціну яєць 9 гривень за штуку, а для картоплі загадочно написати — від 7 до 36 гривень за кіло)))
Юрій Ніколов

.

Чому українські корупціонери такі наглі? Бо вони знають, що доки при владі Зеленський із своєю кумпанією, доти їм нічого не загрожує. А ще в нас народець добрий. Він страшною пролетарською ненавистю спопеляє лише тих багатіїв, на яких їм з телеящика на олігархічно-ватному марафоні вкажуть. І байдуже, крали, чи ні. Он і САП, і НАБУ ніяк не попускає від Коболєва, все продовжують судитися. А Коломойському й усім іншим при владі тепло й безпечно. Як і міністру з яйцями по 17 кілограм, чи як він там їх рахує… Його не лише рідний Єрмак, але й «громадянське суспільство» захищає. І в антикорупційних органів до нього питань нема. Бо Єрмак команди «фас!» не дав.
От погорів і зганьбився Рєзніков на цілий світ з тими дикими закупівлями для військових частин у тилових областях, а потім на абсолютно безсоромній брехні. І нічого: «Панять і прастіть». Значить і надалі все зійде з рук. Зараз міноборони трохи знизило гуртові закупівельні ціни. Знамениті яйця в них уже не по 17, а по 8-9 гривень… Це оптом!!! Та я в супермаркеті дешевше купую. А реальну гуртову ціну можна побачити в аналогічних закупівлях Держприкордонної Служби. Там більшість позицій рівно вдвічі дешевші. Яйця, до речі, по 5 гривень з копійками.
То раніше Рєзніков крав десь так, як Притула на Спартанах чи на Шарках — до 200-300%, а тепер лише 100%. Дивовижний прогрес. Не діждуся, коли йому титул великого антикорупціонера присвоять? І головне, всіх усе задовільняє. Панове, а ви справді хочете у цій війні перемогти?

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад