Категории: ВидеоУкраина

Дело по вывозу Чауса: СНБО решил бесплатно одолжить 1 млрд кубов газа Молдове

На заседании СНБО Украины принято решение помочь газом Молдове, из-за энергетического кризиса в этой стране, вызванного шантажом со стороны «Газпрома».

Как сообщает источник, Украина выделит Молдове 1 млрд кубометров газа. Отмечается, что условия предоставления и сроки возврата газа Украине в настоящий момент не известны.

Данную информацию в своем Телеграм-канале частично подтверждает народный депутат из фракции «Слуга народа» Андрей Герус: «Оказывается, запас прочности позволяет нам помочь соседям определенным объемом газа. Не за деньги. Одолжить на время».

По данным источника, предоставление Молдове газа в долг является частью сделки, в рузультате которой Генеральная прокуратура Молдовы должна закрыть дело о похищении с территории этой страны беглого украинского судьи Чауса. 

censor.net

P.S. Багата в нас країна!
Зеленський і компанія ухвалили рішення про передачу Молдові 1 млрд кубометрів газу. Безкоштовно, типу «в борг». Журналісти пишуть, що це за закриття молдовською прокуратурою справи про викрадення Чауса.
Зеленський і компанія НЕ дадуть 1 млрд безкоштовного газу лікарням, школам і дитсадкам, хоча їм би цього точно вистачило на всю зиму. Не дадуть, бо лікарні, школи і дитсадки не допоможуть Зеленському закрити справу Чауса чи уникнути від відповідальності за злиту справу «вагнерівців» та відмивання через офшори грошей, вкрадених Коломойським у Приватбанку. Зеленський, певно, навіть переконаний, що лікарні, школи і дитсадки допоможуть йому, красівому, переобратись на другий президентський термін.
Ще президент з РНБО запропонували Росії 50% знижку на транзит газу Україною. Цікаво, а українські споживачі отримають 50% знижку на доставку? Можна не відповідати.
Багата в нас країна. На дурнів і негідників, на жаль, теж.
Volodymyr Ariev

Коротко, но емко описана на одном Телеграмм канале вся ужасающая ситуация, в которую барыга офшорный Зеленский совершив преступление, теперь толкает Украину в яму…
«У Президента Молдавии Санду критическая ситуация. Она в своё время отказалась подписывать прямой договор с РФ, а теперь Рф оттягивает переговоры с Молдавией. Пока это происходит Молдавия берет газ по 790 долларов.
Понятно, что Молдавия такого себе позволить не может. В Молдавии объявлено ЧП, у Санду падает рейтинг, в стране разворачивается политический кризис.
Поэтому Санду угрожает Зеленскому разоблачением по делу Чауса, которое на фоне офшорных скандалов может сделать его нерукопожатным на западе.
И Зеленский принимает решение временно спасти Санду: передать ей часть газа из наших хранилищ.
В условиях жесточайшего кризиса на рынке газа в мире и рекордной нехватки газа для наших нужд, Украина отдаёт газ Молдавии на условиях «вернут, когда смогут».
Больницы без тепла, дети без школ, люди без отопления, газ по 35, зато спасаем Санду…»
Зеленский здает государственные интересы ради спасения своей шкуры. Просто сука.
Это прямой путь к импичменту. Что теперь, оппозиция сможет требовать абсолютно оправдано.
І щоб уже остаточно добити нас цим «вонючим газом» (так смачно колись висловився Віктор Андрійович про Жулю Володимирівну), ще один треш. Україна, виявляється, має такі надмірні запаси газу, що готова позичити мільярд кубів Молдові. Навіть без чітких термінів повернення.
Взаємодопомога — річ хороша, але головне — в кого ти це щось забираєш, щоб комусь допомогти. А ще — мотиви такої доброчинності. Пригадуєте, коли країна задихалася від нестачі кисневих концентраторів та ШВЛ, коли ситуацію рятували лише волонтери та якісь дуже «неправильні олігархи», Зеленський розпорядився відправити літак кисневих концентраторів до Індії, де їх в ті дні й так штампували вже сотнями тисяч ледь не в кожній більш-менш придатній майстерні? Я колись написав більший текст про те, чому це не доброчинність, а спроба мавпування за радянськими пропагандистськими акціями. Це коли з голої й босої країни йшли мільйони тон допомоги «странам пабєдівшєй дєрьмократіі».
Тут подібне — в нас страшний дисбаланс по газу, вугіллю, обсягах електрогенерації. І перш, ніж іти на підтримку сусідам (може й треба, якщо там ситуація аж така критична), слід би скомунікувати із своїм суспільством. Пригадуєте, як коли Москва під брехливі аргументи різко прикрутила транзит і скоїла енергетичну кризу, тодішній президент звернувся до країни з закликом затягнути енергетичний пояс, але не заморозити Європу. Ми тоді реально економили на обігріві й внутрішньому споживанні, але постачання в ЄС не зірвали. Це було складно, але чесно. І світ оцінив, і суспільство розуміло, заради чого ці жертви. А коли ти брешеш, що у тебе цього газу стільки, що дівати нікуди, а вже за місяць через його фатальну нестачу почнеш доказувати, що нам конче треба купувати в Раші під виконання вимог політичного шантажу, то це вже мерзенна й зрадницька політика.
А мотиви — це взагалі окреме аморальне дно. Молдова країна достатньо відкрита, там пресі рота не закривають, тому стали відомі причини такої «щедрості». Ціною газового підкупу (за рахунок населення своєї країни) має стати закриття кримінальних справ та згортання міжнародного скандалу після викрадення нашими спецслужбами судді Чауса в інтересах одного заступника голови зеленої опи.
Теги: Чаус

Последние новости

Наслідки ракетного удару по Харкову

О 3.20 10 травня російській загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Виникла пожежа, є постраждалі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 10.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

14 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

20 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

20 часов назад