Категории: Украина

Цей візит до США не став катастрофою

Звичайно, цей візит до США не став катастрофою.
Катастрофа відбулася ще в 2019 — і тепер цей президент кілька років неуспішно розгрібатиме її наслідки, а наступники вже як піде.
Він не вміє читати мову дипломатії, бо справді думає, що раз особисто Байден не спитав про Коломойського, «вагнерівців», системну планову корупцію, правове свавілля, зупинку реформ і підмахування реваншистам — то «все пройшло продуктивно».
Ну продуктивно так продуктивно.
Тільки от втрата транзиту від «Потоку-2» це вже реальність, до якої ніхто не буде готуватися, бо у нас «немає часу на стратегію».
Відновлення співпраці з МВФ, схоже, не світить, хіба що у вигляді ковідних подачок.
Ніяких принципових відповідей на «чому ми не в НАТО» нема, і бути не може — бо у вас Мілованов в Укроборонпромі, а солдатам затримують виплати.
І хтось чув про санкції проти Кремля через постійне порушення домовленостей та обстріли мирного населення?
Передані списки заручників це ритуальний піар-хід, на який Путіну начхати, бо Цемах і беркутівці вже в нього, тому спроба таким чином перекласти проблему на Штати виглядає жалюгідно, як браслєтікі перед носом Ердогана.
А так да, «відносни перейшли на новий рівень», шкода, що про це не було сказано на спільному брифінгу, бо його не було.
В спільній же заяві перелічено все, що сформулювали ще під час першого візиту до США президента Порошенка», і це дійсно залишає вікно можливостей.
Як і афганцям, Україні американці чітко кажуть — «Бийтеся!»
Побачимо, як битиметься президент Зеленський.
І з ким.
Валерій Прозапас

Вижу, не до всех дошёл истинный смысл вчерашнего скандала с новым пресс-секретарём Зеленского в Вашингтоне и отдельные одаренные персонажи пытаются выдать его за естественную реакцию раскрепощенного человека.

Во-первых, такое мнение является глубоко поверхностным, поскольку речь идёт об официальном чиновнике, находящемся в рабочем визите в стране главном внешнеполитическом партнере, да ещё и на деньги украинских налогоплательщиков.

Во-вторых, речь идёт об оскорблении одного из главных национальных символов США, напомню, речь идёт о Мемориале Вашингтона, одного из отцов-основателей современной Америки. Мемориал имеет намного более сакральный и глубокий смысл, чем обычный памятник и потому отношение к нему со стороны не обычного гражданина, а государственного чиновника иностранного государства толкуется совсем по иным принципам.

В-третьих, нахождение в таком напряжённом визите попросту не оставляет времени на подобные глупости и наоборот, проявление подобной дури свидетельствует об обратном — человек на фото просто не понимает, зачем он там и что делает.

И наконец, момент всегда имеет ключевое значение. Америка глубоко скорбит по жертвам теракта в Афганистане, где от рук смертника погибло рекордное количество американских военнослужащих. Подобный поступок в момент национального траура в отношении одной из национальных святынь попросту недопустим. Вот и весь коммуникационный кейс этого провала. За который так и не принесены извинения.

Тарас Березовець

Я думала, що коли пішла Юля Мендель з посади прес-секретарки президента України, вже ніколи не буде весело. Бо не буде вже «мішок брауні», «столиці Канади – Торонто», сонячних окулярів в декольте…
Та і новий прессек Сергій Никифоров з’явився публіці наглухо застебнутим на всі можливі гудзики, серйозний і нічого не коментуючий «від себе».
А тепер мене попустило – та він свій же, в дошку! Клоуни просто не могли призначити іншого!
P. S. Хто не в курсі – Никифоров позує під час офіційного візиту Зеленського до Вашингтону. Локація – Національний меморіал Джорджа Вашингтона. Одне із знакових і символічних місць Сполучений Штатів.
P.P.S. В політиці, де знаки і символи мають свою мову, де часто семіотика визначає багато речей, витівка особи, наближеної до імператора, така собі забава
«Недорогенькі» (не плутати з чесними журналістами) пробили чергове дно. Олег Шарп (він відслідковував зустріч) пише, що Байден під час зустрічі згадав про Порошенка, мовляв, у нього залишился добрі згадки про містера Порошенко і він сподівається що в нього все гарно. Це — Зеленському, за якого проти Порошенка завели 50+ кримінальних справ, продовжують оббріхування і цькування, а на Марші Патріотів, де прибічники Порошенка в коробках організацій «Справа громад» та «Брати по зброї» зібрали до 2/3 від всіх учасників Маршу, влаштовали на Порошенка замах.
Так от про цю фразу Байдена не повідомило ЖОДНЕ українське ЗМІ. Аж цікаво — це за ніч встигли порішати та познімали новину? Чи Офіс президента наперед заплатив аби Порошенка не згадували в жодній якості?

Последние новости

Наслідки ворожих обстрілів Сумщини. ФОТО

Упродовж минулої доби російські війська обстріляли 34 населені пункти Сумської області. Загалом зафіксовано 285 ударів Про це повідомили у поліції…

31 минута назад

НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО ФОРТИФІКАЦІЙ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської області 27 квітня ознайомився з процесом будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних…

45 минут назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

59 минут назад

Захоплення кацапських окопів та кількох полонених ВІДЕО

Найкраща оборона - це атака! Наші воїни не лише захищаються, але й потужно штурмують ворожі позиції. У цьому відео показано…

12 часов назад

Чемпіонка України з Дніпра Алсу Алейнікова принижує українців

«Я полечу в Дубай, буду ходить по магазинам, а вы будете сидеть в войне и прятаться в подвалы. Вам, пидарасы,…

13 часов назад

Дмитро Чекалкин: Недбалість, саботаж, або відверта диверсія?

У минулому році "слуги" в авральному порядку забрали у місцевого самоврядування військове ПДФО тому що терміново потрібно було купувати дрони.…

13 часов назад