Категории: Экономика

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду затримано на хабарі у справі «Мотор Січ»

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали на хабарі кількох суддів Київського апеляційного суду.

Про це інформує Дзеркало тижня.

Серед затриманих заступник голови Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, судді Юрій Слива, В’ячеслав Дзюбін та Ігор Палленник.

Їх підозрюють в отриманні хабара за рішення про відміну арешту майна у справі екс-керівника «Мотор-Січі» В’ячеслава Богуслаєва, повідомили джерела ZN.UA у САП.

Один із затриманих суддів, Віктор Глиняний, раніше приймав участь у розгляді апеляції щодо зміни запобіжного заходу олігарху Ігорю Коломойському.

Глиняний очолював колегію суддів Київського апеляційного суду, яка 25 вересня розглядала скаргу Коломойського на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі майже 510 млн грн у справі щодо легалізації понад пів мільярда гривень ПриватБанку. В результаті розгляду Коломойського залишили під вартою, суд скаргу відхилив.

Згодом у пресслужбі НАБУ офіційно повідомили про викриття чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення «потрібного» рішення.

«Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. дол. США.

Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада. 10 тис. дол. США суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем перебування та проживання суддів було вилучено кошти, надані як неправомірну вигоду.

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад