Категории: ВидеоПолитика

Чому Кабмін став на захист Супрун

Уряд України підтримує команду Міністерства охорони здоров’я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

«Уряд України занепокоєний тим безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами з метою зупинки тих зусиль по реформуванню галузі охорони здоров’я, які здійснює команда Міністерства охорони здоров’я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун. Ця команда, з моменту приходу в Міністерство, оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна», — йдеться в повідомленні.

У Кабміні нагадали, що Міністерством охорони здоров’я, за підтримки уряду України, розпочато впровадження в галузі змін, які потрібно було розпочинати уже давно.

«Саме цією командою реалізується політика уряду, спрямована на впровадження програми доступних ліків, подолання корупційних схем в закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, впровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів, розгортання мережі кардіоцентрів. На черзі наступні кроки, пов’язані з впровадженням безкоштовної діагностики, вдосконаленням системи екстреної медичної допомоги, розгортання мережі сільської медицини… Кінцевою метою усіх цих зусиль є реальне підвищення якості медичного обслуговування і підвищення рівня оплати медичних працівників», — зауважили в Кабміні.

Урядовці переконані, що сьогодні усі ці зусилля ставляться під сумнів і робиться все для того, щоб повернути у галузь ті підходи, які і стали причинами сьогоднішніх проблем.

«Тому ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків. Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку. Ми висловлюємо підтримку нашій колезі Уляні Супрун і будемо надалі докладати зусилля для продовження забезпечення українців якісними медичними послугами», — заявили в Кабміні.

Згідно з документом, опублікованим народним депутатом Олегом Ляшком 5 лютого, в. о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун відсторонили від виконання своїх обов’язків до кінцевого рішення суду.

P.S.

Сьогоднішнє рішення — не про Супрун. Вона тут взагалі ні до чого. Це рішення — про нас з вами, про кожного з нас.

Ніким ніколи не реформований, корумпований по самі свинячі вуха, «ригівський», до того кучмівський, ще до того комуняцький обласний адмін суд ухвалив, що ми з вами не заслуговуємо права на нормальну медицину, а наші лікарі — на чесну гідну оплату праці.

Більше того — нас ткнули носом в те, що взагалі всі ці «гамериканські штучки» — не про нас, що ми приречені животіти та здохнути совками посеред совка, і єдине на що здатні — це все життя годувати «колядників» з таких от окружних судів.
Можливо, обласний адмін суд правий. Якщо ми проковтнемо це рішення та утремось — певно, так воно і є. Маємо те що маємо та те на що заслуговуємо.
І тоді цей вирок стане переламним у новітній історії, стане вироком всім нашим реформам, вироком Революції Гідності.

Якщо ж ми здатні розгорнути потужну кампанію на захист не Уляни — вона сама себе здатна захистити, її силі ще повчитись багатьом з нас, — а на захист найбільш успішної та системної з усіх реформ чинного уряду, на захист нашого права на таку реформу — тоді цей вирок також може стати переламним. З нього може нарешті початись найбільш болюча та найбільш необхідна країні реформа — реформа досі незламного корумпованого кривосуддя, та побудова системи Правосуддя. Системи, де стане неможливим судовими ухвалами повертати на посади корупціонерів та катів Майдану, скасовувати рішенням сільського суду загальнонаціональні реформи, відправляти за грати захисників країни за те, що вони її захищали тощо. Натомість може народитись наш суд, якому дісно можна буде довіряти та до якого матиме сенс звертатись у пошуках істини.

Ми на роздоріжжі, і все залежить від нас. «Справа Супрун» покаже, чи здатні ми захистити здобутки Революції Гідності, чи ж перед окружними «колядниками» ми маємо менше сили, аніж мали перед «Беркутом» та російськими військами. Як і в 14-му, попри все вірю в нашу перемогу.
Слава Україні!

Evgen Dykyj

P.P.S.

Окружний адміністративний суд міста Києва пояснив своє рішення про відсторонення Уляни Супрун з посади в.о. міністра охорони здоров’я

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначено, що суд розглянув заяву про забезпечення адміністративного позову, подану Ігорем Мосійчуком.

«Ухвалою суду від 5 лютого 2019 року таку заяву було задоволено частково. Зокрема, судом ухвалено — заборонити першому заступнику міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України.  У той же час, відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані йому як заступнику міністра», — йдеться у повідомленні.

Пояснюється, що своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров’я повноважень такого міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року).

Також судом було встановлено, що поза межами такого строку перший заступник міністра охорони здоров’я України може виконувати виключно ті повноваження міністра охорони здоров’я, які були йому надані за дорученням такого міністра. Втім, станом на час прийняття рішення про забезпечення адмінпозову, докази прийняття такого розпорядчого документу відсутні.

«Суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до закону «Про громадянство України» в Україні існує єдине громадянство», — зазначили у суді.

Теги: Супрун

Последние новости

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

6 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

7 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

9 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

13 часов назад