Бутусов: Україна, захищаючись від ворога, не будує лінії оборони взагалі

Критичні  втрати наших військ на фронті та захоплення нашої землі росіянами у значній мірі відбуваються через відсутність будівництва ліній оборони.

1 грудня 2023 року Верховний головнокомандувач В.Зеленський наказав почати будівництво оборонних споруд на фронті. Але крім промови влада досі нічого не зробила по справі. На даний момент на більшій частині обʼєктів, які були намічені для будівництв, навіть не розпочато інженерних робіт, а там, де розпочали є тільки початковий рівень. Не завершено жодного обʼєкта. Темпи просто мізерні.

В той час як Верховний головнокомандувач Зеленський та його підлеглі міністри та генерали розповідають, що треба берегти життя солдат, насправді  не робиться пріоритетне та найважливіше для збереження життя воїнів — оборонні споруди.

Уся наша оборона це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами, і якісь деревця, які піхота сама собі зробила для перекриття в сусідній посадці.  Тому втрати у нас шалені від гранат з дронів та гранатометів, від мінометів. Тому так швидко ворог нас вибиває вогнем, вбиває, бере у полон тих хто вижив.

Так, заміна Залужного на Сирського у побудові ліній оборони нічого не змінила та змінити не може — як я і писав, виділення матеріалів для будівництва, мобілізація будівельних організацій з технікою та персоналом — все це не питання військових. Армія не має такої кількості інженерних підрозділів, щоб проводити масштабні будівельні роботи на фронті бойових дій. Міністр оборони Умєров як завжди займається якимись очевидними речами, і боїться піднімати питання будівництва, бо знає, що якщо питати про гроші, то можна вступити у конфлікт з офісом. Тому усі у владі роблять вигляд, що оборонні споруди — це не їх відповідальність.

У той час як Росія з жовтня 2022 року вздовж усієї лінії фронту будує якісні оборонні споруди, Україна, захищаючись від ворога, який набагато переважає в кількості людей та озброєння, не будує лінії оборони взагалі.

Це один з реальних злочинів Слуг народу, дуже багато наших людей щодня гинуть через бездіяльність влади, яка любить піаритись на війні, і не здатна виконувати ні вимоги війни, ні навіть власні накази.

Юрій Бутусов
Двоє друзів-будівельників відмовилися від пропозицій з Міноборони долучитися до будівництва фортифікацій.
По-перше, там використані так звані ДБНівські («державні») розцінки, типу зарплати у 12 тисяч гривень, на які кваліфікованого будівельника знайти без шансу, тим паче, в прифронтову зону.
А головне — завтра після перших грошей прийдуть НАБУ та ДБР із кайданками. Фірми наближені до Офісу поки що мають індульгенцію, але згодом прийдуть і до них. Тому, мало хто погоджується брати участь. З грудня десятки мільярдів виділили, а побудувати нічого не можуть.
— Так мова ж про обороноздатність, про виживання держави? — питаю.
— Ти цими заявами НАБУ будеш смішити? Якщо вже Пашинського з його боєприпасами в такий момент можуть у мʼясорубку кинути, думаєш, якогось будівельника пошкодують?
Знаєте, від остаточної депресії нас із вами рятує лише неусвідомлення, наскільки розвалені українські державні інституції
Karl Volokh
Не встигли бравурно прозвітувати про «мільярд на ЗСУ» — як на більш ніж 70% окуповану Запорізьку область тендерять 650 мільйонів на дороги.
При чому одним шматком, без розподілу на пріорітетні і аварійні ділянки, ще і з виконанням до 2026 року, так, ніби ворог не в 40 кілометрах від міста і до 2026 ще треба дожити.
А зброя і ресурс на мобілізацію та фортифікацію потрібні тут і зараз, самі ж ниють «нам нє помогают!» — і тут же знову сотні мільйонів в асфальт (вітання активістам-грошіназсу (тм).
……………..
Цікаво, що б про це сказав старий добрий антикорупціонер Мустафа Найєм, до того як за заслугі очолив «службу відновлення та розвитку асфальта».
.

Управління капітального будівництва Запорізької обласної адміністрації дотепно приховало від публічного доступу закупівлю обладнання для зведення взводно-опорного пункту очікуваною вартістю 117 мільйонів гривень.

Тепер ця закупівля має напис: “Тимчасово замасковано, щоб русня не підглядала”, повідомляє “Главком”.

Також на цій же сторінці тендера відсутня будь-яка інформація про лот та її очікувана вартість.

Нагадаємо, сам тендер влада Запорізької області оголосила 4 січня 2024 року. Однак її було скасовано через відсутність пропозицій від потенційних учасників.

Як повідомлялось, через брак фінансування управління капітального будівництва Запорізької ОДА скасувало тендер очікуваною вартістю 88,5 мільйона гривень на закупівлю 45 тисяч штук загороджувальних бетонних пірамід (“зуби дракона”). До середини березня весь товар мав бути поставлений.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Кабмін виділив 1,3 мільярда на будівництво фортифікаційних споруд на запорізькому напрямку.

Більше двох місяців ми боролися за те, щоб розглянули і поставили на голосування у ВР створення тимчасової слідчої комісії щодо ситуації з фортифікаційними спорудами. До цього ми купували власним коштом нові екскаватори. Частина з них українського виробництва або складання. Вони швидко закидають бетонні плити, швидко вивантажують і швидко й ефективно працюють.
Ми у цьому пересвідчилися, коли передавали їх в один із батальйонів Збройні Сили України разом із Фоденами. Наша техніка будує фортифікацийні споруди. Окрім FPV-дронів, Посейдонів, вантажівок, бань та ПАРМів, тепер ми закуповуємо ще й землерийну техніку.
Може, ми все-таки спільно боронитимемо нашу державу? Як робить наша команда та наші воїни, яким я дуже вдячний. Бо пішов уже третій рік, а фортифікаційних споруд немає. Уряд мав виділити гроші ВЦА на невеличкі ділянки побудови фортифікаційних споруд і взводних опорних пунктів на декілька кілометрів. Гроші за цією програмою станом на позавчора не витрачалися. Що вони фінансують? «Єдиний марафон»?
Я закликаю народних депутатів України підтримати на сесії ВР створення тимчасової слідчої комісії, дати туди кандидатури. Парламент нарешті має отримати від уряду звіт про ситуацію з фінансуванням, організацією і забезпеченням будівництва фортифікаційних споруд.
Ми маємо об’єднатися, припинити політиканство і кожен на своєму місці робити все можливе для захисту України.
Петро Порошенко
Як і обіцяв під час брифінгу, публікую техніку, яку ми закупили для будівництва фортифікаційних споруд.
Частина з неї ВЖЕ ПРАЦЮЄ.
Допустіть нарешті й решту екскаваторів до будівництва фортифікацій, ми готові включитися власним коштом до цих проєктів.
Ми передали в Збройні Сили крани Foden’и та екскаватори, які просто зараз копають траншеї та перевозять і встановлюють бетонні плити. Ми були вимушені це зробити, бо деякі адміністрації досі так і не використали кошти, які їм надали для будівництва захисних споруд. Відповідно, жодної роботи не зроблено.
Нам потрібні побудовані, надійні та добре заміновані в кілька ешелонів фортифікаційні споруди. Я закликаю всіх колег на сесії підтримати створення тимчасової слідчої комісії щодо захисту поля бою.
Ми закликаємо уряд та деяких окремих представників не заважати, а доєднатися та прийняти нашу допомогу у будівництві фортифікацікацій.
Кожен має робити все, що може, аби захистити Українську землю.

Последние новости

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

6 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

6 часов назад

У РФ заявили про атаку дронів на нафтобазу у Краснодарському краї ВІДЕО

Російська влада заявила, що нібито українські дрони атакували нафтобазу у в селі Юрівка в Краснодарському краї у ніч проти 9 травня.…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 09.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Так звана російська опозиція

Так звана російська опозиція (а точніше — фонд боротьби з корупцією, Навального) випустили до дня пʼятої інавгурації путіна викривальне відео-сенсацію!…

17 часов назад