Категории: ВидеоУкраина

«Буде краще, ніж було», — заявили організатори дрифту на Софійській площі

Після «київського дрифту», представники Red Bull намагаються відмити Софійську площу. Вони заявили, що «буде краще, ніж було». Про це повідомив депутат Олексій Гончаренко.

«Поки їх старання не приносять ніякого результату: площа вся чорна від шин і зовсім знівечена», — пише Гончаренко.


За фактом події на Софійській площі розпочато кримінальне провадження. Попередньо поліцейські встановили, що відбувалася зйомка рекламного ролика. Проводяться першочергові слідчі дії, та встановлюються усі учасники інциденту, аби притягнути їх до відповідальності.

«Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.» — повідомляють на сторінці Національної поліціїї у Facebook.

Нагадаємо, що сьогодні зранку в історичному центрі Києва, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. В результаті слідами автомобільних коліс забруднили покриття на площі.


Автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. У КМДА заявили, що не давали жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Із балансоутримувачем території зйомка також не була погоджена. Зазначається, що спеціальних огороджень не було встановлено. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз.

P.S.

Дрифт от Red Bull в центре Киева это залет. Капитальный такой залет. Понятно, что они будут обязаны провести клининг. Понятно, что им придётся приносить извинения и пытаться замять этот скандал. И понятно, что Red Bull не заинтересован в подобных репутационных потерях. Это все понятно и считаю, что руководство Киева обязано добиться всего выше перечисленного, включая моральную компенсацию. Но это будет возможно, если руководство Киева и Национальна полиция действительно не давали разрешения на съёмку этой рекламы. Отдельный вопрос к Alyona Alyona, о чем она думала, когда приняла участие в этом вандализме? Хотя раз снималась, то ей это не претило.
Но главный вопрос в том, что ещё нам ждать в Киеве? Может в следующий раз взорвут памятник Кию, Щеку и Хориву для очередной рекламы? Или может сожгут к чёртовой матери какой-то парк для перфоманса? А может для рекламы сделают ещё что-то эпатажное? Я с трудом представляю подобные съёмки без разрешения в Париже, Иерусалиме и Риме. А в Киеве возможно? Видимо поэтому у нас возможны и незаконные вырубки зелёных зон и такие же незаконные стройки. А порядок в Киеве будет?
PS И да, Red Bull отстой. Пробовал пару раз. На вкус ещё хуже, чем то, что они сделали на Софиевской площади.

Последние новости

Окупанти обстрілюють Харків, зафіксовано прильоти по цивільній інфраструктурі

Зранку 30 квітня у Харкові чути вибухи. Про це повідомив у телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов. "У Харкові чутно вибухи -…

3 часа назад

Какова же реальная цель Столтенберга?

В Киеве с визитом побывал Йенс Столтенберг – Генеральный секретарь НАТО. Визит Столтенберга не анонсировался и стал в определенной мере, неожиданностью.…

3 часа назад

Акваріум гупі

Влада квартал ваяє закон про мобілізацію\демобілізацію. Потім ухвалює його без демобілізації і кидає в лице захисникам «хамське»: «знали куди йшли».…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 30.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні

29 квітня уряд Німеччини повідомив про чергову партію військової допомоги Україні, до якої увійшли, серед іншого, додаткові засоби протиповітряної оборони,…

15 часов назад