Категории: ВПК

Британія першою надасть Україні зброю великої дальності

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна стане першою, яка надасть Україні зброю великої дальності.

«Велика Британія стане першою країною, яка надасть Україні зброю великої дальності», – сказав він.

За словами Сунака, для того, щоб виграти війну, «Україна потребує більше артилерії, броньованих машин та протиповітряної оборони».

Також Ріші Сунак закликає союзників «подвоїти» військову підтримку України. Сунак просить союзників забезпечити українців «передовими можливостями за стандартами НАТО, які їм потрібні для майбутнього».

«Ми повинні продемонструвати, що залишатимемося на їхньому боці і здатні допомагати їм захищати свою країну.

Коли Путін розпочав цю війну, він вважав, що наша рішучість похитнеться. Навіть зараз він робить ставку на те, що у нас здадуть нерви», – йдеться у виступі Сунака.

Британський премʼєр вважає, що «те, що поставлено на карту в цій війні, навіть більше, ніж безпека та суверенітет однієї нації».

«Вторгнення Росії, її огидні воєнні злочини та безвідповідальна ядерна риторика є симптомами ширшої загрози всьому, у що ми віримо», – йдеться у промові.

Також за його словами, Британія готова навчати українських пілотів, щоб вони могли літати на сучасних винищувачах.

Сунак сказав, що для того, щоб надалі забезпечити мир, треба змінювати світовий порядок.

«Угоди епохи Холодної війни виявилися недієздатними. Нам потрібна нова правова основа для збереження миру. Пан Столтенберг сказав, що Україна у майбутньому стане членом НАТО, але поки цього не сталося ми повинні оснастити Україну передовими засобами захисту. Україні потрібні наші запевнення у безпеці. І перед самітом у Вільнюсі ми зберемося, щоб дати такі запевнення. Ми надамо гарантії, в межах яких будемо захищати Україну від майбутніх агресій Росії», – додав Сунак.

Нагадаємо, на початку лютого українські військові прибули цими вихідними до Великої Британії, аби розпочати навчання на британських САУ AS-90.


P.S. Перша група українських військових завершила навчання на базі США в Німеччині.

Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер, якого цитує СNN.

До цієї групи входили 635 українських військових. Їх, зокрема, навчали експлуатації американських бойових машин піхоти Bradley.

Бронемашини M2A2 ODS-SA Bradley нацгвардії США. 2021 рік

Ці навчання почалися у середині січня на полігоні загальновійськової підготовки у Графенвері в рамках розширеної програми США з підготовки українських військових.

Також у Німеччині вже почалися навчання другої групи з 710 українських військовослужбовців. Курс тренування триватиме п’ять тижнів.

За словами Райдера, військові опановуватимуть БМП Bradley та самохідні гаубиці M109 Paladin, які Сполучені Штати нещодавно вирішили передати Україні.

Крім того, наступного тижня ще 890 українських військовослужбовців розпочнуть тренування на колісних бойових машинах Stryker.

Раніше США пропонували підрозділам ЗСУ більш обмежені за масштабами тренування з окремими системами озброєнь. Тоді військових учили використовувати такі системи, як, доприкладу, HIMARS або гаубиці M777. І щоб перейти до навчання на рівні батальйонів, США довелося докласти більше зусиль.

Нагадуємо, про відправлення першої партії бойових машин піхоти Bradley для України стало відомо минулого місяця. ЗСУ отримають досконалішу та новішу версію БМП – M2A2 ODS-SA.

Загалом Україна має отримати 109 БМП M2 Bradley. Поставки були оголошені в рамках двох пакетів військової допомоги у 2023 році.

M2 Bradley – основна бойова машина піхоти армії США. Виробляється з 1981 року підрозділами компанії BAE Systems. Bradley озброєна 25-мм автоматичною гарматою M242 Bushmaster. Споряджений боєкомплект складає 300 снарядів, возимий – 600.

В арсеналі БМП – бронебійні підкаліберні та осколково-фугасні боєприпаси. Також Bradley має пускову установку ПТРК TOW. Додаткове озброєння – спарений з гарматою кулемет M240C.

mil.in.ua

Теги: StormShadow

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

12 часов назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

12 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

12 часов назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

1 день назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

1 день назад