Категории: Политика

Боже, він же барабан. Абсолютно порожній

Вадим Пристайко дав ряд інтерв’ю, присвячених нормандським перемовинам, мінським угодам і виборам на окупованих територіях. Перше враження по прочитанню – Боже, він же барабан. Абсолютно порожній.

І це хибне перше враження. Коли у воюючій країні зовнішньою політикою рулить порожнє місце, це означає, що справжні керманичі, яким це вигідно, далеко не ідіоти.

Тільки не потрібно згадувати Зеленського як президента і особу, відповідальну за міжнародні справи. Все, за що Зе відповідає у даний момент – три метри від ліжка до унітазу, де він безкінечно блює від страху і панічних атак. Так буває, коли тебе найняли зіграти роль пілота, а у процесі зйомок ти з’ясував, що летиш на справжньому літаку. І плювати на пасажирів, яких зараз розплющить по салону – зрештою, вони добровільно купили квиток. А от те що ти сам без парашута, і катапульту заклинило…

Отже, план Пристайка такий. Глава держави, коли його попустить, зустрінеться із Путіним у присутності Меркель та Макрона, і запитає: «Вова, а чого ти до нас причепився?».
Бо на думку міністра закордонних справ, все просто. Стріляти ми вже перестали, і тепер треба лише з’ясувати, чого хоче путін. Може він просто хотів у Київ прилетіти, борщу поїсти, на Андріївському магнітики купити, але соромиться сказати. Шостий рік іде війна, десятки тисяч убитих і поранених, півтора мільйони біженців, анексований Крим – та що ж таке… Вова, а шо ти хотів?

Якщо Вова відмовиться відповісти, Україна може вийти з Мінських домовленостей. Вихід із Мінська потягне за собою скасування санкцій проти росії, але не можуть же санкції тривати вічно? Міністр Пристайко вважає, що санкції заради санкцій – це як ебонітова паличка, ні почухатись, ні присісти. Абсолютно непотрібна у хазяйстві річ, яка просто обвалила ВВП сусідів на сім процентів, завдала їм прямих збитків на 10-15 мільярдів доларів і запобігла повномасштабному військовому вторгненню в Україну. Погані, погані, непотрібні санкції.
Але не все так погано. У зеленої команди є план Б на випадок скасування санкцій. І це, звичайно ж, дрони.

«Не треба плутати український контроль над кордоном і контроль над кордоном.» (О, я б хотіла бачити пички журналістів у цей момент! Не треба плутати словесний понос Пристайка і словесний понос.) «Одна з ідей була, щоб розширити місію спостереження на всі 400 кілометрів кордону за рахунок технічних засобів, дронів, камер.»
А другим етапом оборонної діджиталізації стануть дистанційні вибори на територіях ордло. Це ми плавно переходимо до сьогоднішнього інтерв’ю пана Пристайка Укрінформу: «Чим довше ми будемо обговорювати в теорії, а не шукати шляхи, як порахувати людей, які там залишилися, або як забезпечити голосування переміщених осіб та інші питання, тим довше виборів не буде… Хотілося б, щоб участь у них (виборах у ОРДЛО) брали всі, у тому числі переміщені особи. Можливо, для них потрібно застосувати електронне або дистанційне голосування», — заявив він.»

Ну що ж, держава у смартфоні, казали вони.
Тільки не уточнили, що держава залишиться ЛИШЕ у смартфоні, як ігровий додаток. Тому що у реальності взято курс на повний, блискавичний і остаточний демонтаж української державності.
І їм це вдасться, якщо ми – зокрема ті, хто читає цю сторінку – не знайдемо що протиставити нашим ігроманам. Що саме? «Армія, мова, віра», — казав один розумний чоловік. «Армія» ключове слово. Безжальна, смердюча, смертоносна зброя.

Тамара Горіха Зерня

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024 1. Кредитна заборгованість російських компаній, що потрапили під західні санкції,…

12 минут назад

США призупинили постачання озброєнь до Ізраїлю, — ЗМІ

Сполучені Штати призупинили постачання зброї до Ізраїлю, це сталось вперше з нападу ХАМАСу в жовтні 2023 року. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із…

17 минут назад

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

12 часов назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

12 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

12 часов назад