Битва за Донбас: РФ під Ізюмом зібрала 22 батальйонних тактичних груп

Найголовнішою метою військового керівництва рашистів є спроба масштабної атаки українських захисників на Донбасі у спробі їх оточити. 

Генеральний штаб ЗСУ регулярно інформує щодо оперативної обстановки на фронтах і сьогодні, зранку 16 березня повідомив, що армія РФ в районі міста Ізюм зосередила до 22-х батальйонних тактичних груп і «відзначається розгортання додаткових підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії».

Орки їдуть на «гриль-паті»
.

Для розуміння рівня концентрації, можливо навести інформацію про сили та напрями дій ворога від Генштабу ЗСУ за 2 березня, коли тривала битва за Київ. Тоді у спробах оточити столицю із заходу брало участь 13-ти батальйонних тактичних груп, їх прикриття на Житомирщині здійснювало ще п’ять БТГр.

Таким чином, у трикутнику Ізюм-Балаклія-Куп’янськ рашисти зосередили найбільше угрупування з 24 лютого на одному напрямі і на меншій площі ніж на початку березня на північно-західному напрямі від Києва. Також можливо нагадати, що на початку березня, для наступу на Київ через Чернігів, включно із його блокадою, армія РФ залучила 17-ть БТГр.

Мапа орієнтовна та не офіційна, складена @War_Mapper
.

Очевидно, що саме «ізюмське» угрупування чисельністю від 22-х БТРг має на меті подальші удари на Слов’янськ та подальше оточення всього угрупування ЗСУ у зоні Операції Об’єднаних Сил. З цією ж метою, що цілком логічно, рашисти будуть атакувати ЗСУ з території ОРДЛО.

Підготовка до таких дій також зафіксована Генштабом, зокрема ворог збільшив інтенсивність вогневого впливу з метою нанесення втрат та виснаження наших військ на Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямку, а також у районі міста Торецьк. Одночасно з цим здійснює підготовку до активізації бойових дій в районі Авдіївки та безрезультатно намагається просунутись вглиб Попасної.

Мапа орієнтовна та не офіційна, складена @War_Mapper
.

Головним питанням залишається час досягнення рашистами необхідного ступеню концентрації сил на обох напрямах, як з Ізюму, так і з ОРДЛО. Бо цей процес продовжується і напруження на логістичні можливості армії РФ продовжує зростати. Бо чим більше військ концентрується на меншій площі з меншою кількістю доріг, тим важче його підтримувати паливом, їжею та боєприпасами.

Також вкрай важливим питанням буде відповідність реальної чисельності — боєздатності. Бо за останній час стали масовим фіксування випадків, коли армія РФ гонить на фронт відвертий мотлох.

Зокрема, у Тюмені помічено ешелон з раритетними 9К55 «Град-1», які вочевидь були зняті із баз зберігання. У місті Шахти перехопили інформацію щодо передачі п’яти тисячі бронежилетів часів Афагану та Чеченських компаній, які просто згнили.

defence-ua.com

P.S. В интервью CNN Владимир Зеленский назвал потери Украины в войне с Россией:

• 2.5-3 тысячи военных погибли,

• около 10 тысяч получили ранения.


Славная традиция российского командования бросать мобиков из ОРДЛО на убой:

Теги: рашисти

Последние новости

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км. Основні зусилля зосередив на напрямку Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська, — Сирський

Російська армія намагається примусити ЗСУ залучити додаткову кількість бригад зі складу резерву. Основні зусилля противника наразі зосереджені на напрямку Стрілеча-Липці…

4 часа назад

Британська розвідка попереджала Україну про російський наступ на Харківщину, — The Guardian

Британська військова розвідка попереджала керівництво України про російський наступ на Харківську область. Про це пише The Guardian з посиланням на власні…

9 часов назад

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

10 часов назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

10 часов назад