Категории: ВидеоМир о нас

Байден: ЗСУ готуються до контрнаступу ВІДЕО

Президент США Джо Байден оприлюднив інформацію, що Збройні сили України готуються до контрнаступу

Про це Байден заявив на пресконференції.

Він підкреслив, що  «Україна веде боротьбу за свою незалежність і ми допоможемо їй у цьому».

«Вчора виповнилося 11 місяців з моменту жорстокого повномасштабного вторгнення росії в Україну; 11 місяців, протягом яких український народ продемонстрував путіну та всьому світу всю силу своєї мужності та незламну рішучість жити вільним.
І на кожному кроці цієї жахливої війни американський народ був сильним і непохитним у своїй підтримці.
І демократи та республіканці в Конгресі стояли разом. Сполучені Штати працювали в тісній взаємодії з нашими союзниками та партнерами по всьому світу, щоб переконатися, що український народ має найсильнішу можливу позицію для захисту своєї нації, своїх сімей проти жорстокої — справді жорстокої агресії росії. Ми давно не бачили подібного.
Сполучені Штати та Європа повністю об’єднані.
Сьогодні вранці я мав довгу розмову з нашими союзниками по НАТО — канцлером Німеччини Шольцем, президентом Франції Макроном, прем’єр-міністром Сунаком і прем’єр-міністром Італії Мелоні — щоб продовжити нашу тісну координацію в нашій повній підтримці України. Тому що ви всі знаєте — я вже давно це говорю — росія сподівається, що ми розділимося, що ми не залишимося єдиними. Але ми повністю, повністю, цілком та всеохопно єдині.
З наближенням весни українські сили відпрацьовують захист утримуваної ними території та готуються до додаткових контрнаступів. Щоб звільнити свою землю, вони повинні бути в змозі протистояти російській тактиці та стратегії, що розвивається, на полі бою найближчим часом.
Їм необхідно вдосконалювати вміння маневрувати на відкритій місцевості.
І їм потрібен стійкий потенціал для стримування та захисту від російської агресії в довгостроковій перспективі.
Державний секретар і Міністр оборони стоять позаду мене. Вони були глибоко, глибоко залучені в усі ці зусилля.
Бронетанкові спроможності, як вам скаже генерал Остін, мають вирішальне значення. І саме тому Сполучені Штати на сьогоднішній день виділили сотні бойових броньованих машин, у тому числі понад 500 у рамках пакету допомоги, який ми оголосили минулої п’ятниці.
І сьогодні — сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати надішлють в Україну 31 танк Abrams , що еквівалентно одному українському батальйону.
Міністр оборони Остін рекомендував цей крок, оскільки він посилить здатність України захищати свою територію та досягати своїх стратегічних цілей.
Танки Abrams є найбоєздатнішими танками у світі. Вони також надзвичайно складні в експлуатації та обслуговуванні, тому ми також надаємо Україні частини та обладнання, необхідні для ефективної підтримки цих танків на полі бою.
І ми почнемо навчати українські війська цим питанням утримання, матеріально-технічного забезпечення та обслуговування якнайшвидше.
Доставка цих танків на поле потребуватиме часу, часу, який ми побачимо — ми використаємо, щоб переконатися, що українці повністю готові інтегрувати танки Abrams у свою оборону.
Ми також тісно координували це оголошення з нашими союзниками.»
Американський внесок буде доповнений додатковим оголошенням, у тому числі — легко доступним і легше інтегрованим для використання на полі бою в найближчі тижні та місяці з інших країн.
Я вдячний канцлеру Шольцу за надання німецьких танків Leopard 2 і очолення роботи з організації європейського внеску двох танкових батальйонів для України.
Я хочу подякувати канцлеру за його керівництво та непохитну відданість нашим спільним зусиллям з підтримки України.
Підтримка здатності України протистояти російській агресії та захищати свій суверенітет і територіальну цілісність є міжнародним зобов’язанням. Не просто слова — це всесвітнє зобов’язання.
Минулого тижня у Німеччині Міністр оборони Остін увосьме скликав Контактну групу з питань оборони України. Ця група складається з приблизно 50 країн — 50 держав — кожна з яких робить значний власний внесок у цілісність України, кожна повністю віддана тому, щоб Україна залишалася сильною, незалежною та здатною захистити себе від російських загроз і насильства.
Я хочу подякувати кожному члену цієї коаліції за те, що вони продовжують активізуватися.
Велика Британія нещодавно оголосила, що дарує Україні танки Challenger 2. Франція надає бойові броньовані машини AMX-10.
На додаток до танків Leopard, Німеччина як і Сполучені Штати, також надсилає батарею Patriot. Нідерланди батарею Patriot і ракети до них.
Франція, Канада, Велика Британія, Словаччина, Норвегія та інші надали критично важливі системи протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити українське небо та врятувати життя невинних цивільних осіб, які є буквально мішенню — мішенню російської агресії.
Польща надсилає бронетехніку. Швеція дарує бойові машини піхоти. Італія дає артилерію. Данія та Естонія надсилають гаубиці. Латвія надає більше ракет Stinger. Литва надає зенітну зброю. А Фінляндія нещодавно оголосила про свій найбільший на сьогодні пакет допомоги у сфері безпеки.
Можливо, ви пам’ятаєте, коли мене запитали деякий час тому, що, на мою думку, мало статися. І я сказав — повідомлю путіна. Він думав, що в кінцевому підсумку матиме фінляндізацію Європи. Ну, він отримав НАТОвізацію Фінляндії. Він отримав те, чого ніколи не очікував.
Разом з нашими союзниками та партнерами ми відправили понад 3000 броньованих машин, понад 800 артилерійських систем, понад 2 мільйони артилерійських боєприпасів і понад 50 передових реактивних систем залпового вогню, протикорабельних і систем протиповітряної оборони, щоб допомогти протистояти брутальній агресії проти України, яка відбувається через росію.
І подивіться, сьогоднішнє оголошення базується на наполегливій роботі та відданості країн у всьому світі на чолі зі Сполученими Штатами Америки, щоб допомогти Україні захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.
Ось про що йдеться: допомогти Україні захиститися та захистити українську землю. Це не наступальна загроза для росії. У нас немає наступальної загрози для росії.
Якби російські війська повернулися в росію, вони були б там, де їм місце, і ця війна сьогодні закінчилася б.
Це те, чого ми всі хочемо: завершення цієї війни у справедливий і остаточний спосіб.
Ви знаєте, наші команди не дозволяють одній нації — ми не збираємося дозволяти одній нації красти територію сусіда силою.
Наші умови, які зберігають суверенітет росії — суверенітет і територіальну цілісність України та поважають Статут ООН, це наші — це умови, над якими ми працюємо.
І, ви знаєте, це — ці умови, які ми всі підписали, і 143 країни проголосували за них на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у жовтні минулого року.
Отже, Сполучені Штати, стоячи пліч-о-пліч з
нашими союзниками та партнерами і збираються продовжувати робити все можливе для підтримки України.
путін очікував, що Європа та Сполучені Штати послаблять свою рішучість. Він очікував, що наша підтримка України з часом зруйнується. Він помилився. Він помилився. І він помилявся з самого початку, і продовжує помилятися.
Ми єдині. Америка єдина як і світ.
І ми наближаємося до річної позначки — повномасштабного російського вторгнення в Україну, ми залишаємося такими ж єдиними та рішучими як завжди у наших переконаннях і нашій справі.
Ці танки є ще одним доказом нашої стійкої та непохитної відданості Україні та нашої впевненості в майстерності українських сил.
«Ми з вами стільки, скільки потрібно».
Українці ведуть вікову боротьбу з агресією та пануванням. Це битва, яку американці неодноразово вели з гордістю, і це битва, у якій мимаємо бути переконаними, що українці також добре оснащені для боротьби.
Це про свободу. Свобода Україні, свобода всюди. Це про те, в якому світі ми хочемо жити, і світ, який ми хочемо залишити нашим дітям.
Тож нехай Бог береже відважних українських захисників своєї країни, які підтримують якраве горіння вогню свободи як і ми.
Дякую.»

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад