Категории: Мнение

Відпрацьований матеріал Кремля. Чому вибухають «герої російської весни»

 Якби Гіві і Моторола вміли б читати і знали б новітню історію, вони ніколи не стали б учасниками "російської весни". Для таких, як вони, є тільки один вибір — ліквідація. Це стара і перевірена тактика КДБ і ФСБ

lenta.ru

В ніч з 29 на 30 березня 1993 року на території радгоспу-технікуму імені Куйбишева загинули два найвідоміших польових командира часів Громадянської війни в Таджикистані — Сангак Сафаров і Файзали Саїдов. Загинули в результаті перестрілки власних охоронців — за офіційною версією. Були усунені як відпрацьований матеріал — за загальними підозрами.

Обидва вбиті були справжніми головорізами, кримінальниками — той же Сафаров відсидів у в’язниці 23 роки. Але обидва були головними фігурами в повстанні проти легітимної влади Таджикистану. У повстанні, яке на довгі десятиліття утримало країну в орбіті політичного впливу Кремля і дозволило зберегти на її кордоні з Афганістаном російські прикордонні частини.

У повстанні, яке зробило новим президентом Емомалі Рахмонова. Рахмонов керує Таджикистаном донині. Хто такі Сафаров і Саїдов, ці Моторола і Гіві таджицької війни, не пам’ятає практично ніхто.

Інші відомі рецидивісти, Джаба Іоселіані і Тенгіз Кітовані, очолили переворот, який привів до повалення першого президента Грузії Звіада Гамсахурдіа і початку Громадянської війни в цій колишній радянській республіці. В результаті до влади в республіці прийшов колишній перший секретар ЦК компартії Грузії Едуард Шеварднадзе. Іоселіані та Китовані незабаром втратили свої позиції у керівництві країни.

Польовий командир з кримінальними замашками, Сурет Гусейнов, очолив збройне повстання проти легітимного президента Азербайджану Абульфаза Ельчібея. В результаті наступу загонів Сурета на Баку Ельчибей змушений був залишити свою посаду. Влада перейшла до колишнього першого секретаря ЦК компартії Азербайджану Гейдара Алієва.

Гусейнов не відразу зрозумів, що посада прем’єр-міністра, яку він отримав — "відступні" за зраду, намагався влаштувати новий переворот і потрапив до в’язниці. Звільнив його вже син Гейдара, Ільхам Алієв. Він править Азербайджаном після смерті батька. Сурет Гусейнов в цьому Азербайджані — ніхто.

Якби Гіві і Моторола вміли б читати і знали б новітню історію, вони ніколи не стали б учасниками "російської весни". Для таких, як вони, є тільки один вибір — ліквідація. Це стара і перевірена тактика КДБ і ФСБ: бандити своїми тілами встеляють дорогу справжнім обранцям Луб’янки, на руках яких крові немає — але саме вони будуть втілювати в життя "справжній" план.

Так, хтось може залишитися в живих — як Іоселіані або Кітовані. Але грузинські "авторитети" були справжніми королями кримінального світу — такі з КДБ на рівних. А хто такі Гіві і Моторола? Хлопчики з бензоколонки?

Стверджувати, що насправді бандитів ліквідували українські спецслужби, а в Москві хотіли їм довгого і щасливого життя, просто смішно. Хотіли б — значить обидва залишилися б серед живих. Так, Моторолу і Гіві, цих двох садистів і безумців, могли ліквідувати і українські месники. Але в такому випадку росіяни дозволили їм зробити це. І я б сказав — дозволили із задоволенням.

Захарченко та Плотницького чекає та ж доля. Як тільки в Кремлі прийшли до остаточного рішення щодо майбутнього окупованих територій — незалежно від того, чи залишать їх собі або повернуть Україні — нинішнім керівникам "народних республік" буде підписаний вирок.

Одного можуть підірвати, іншого — вивезти до Москви і там він помре від чаю, як Болотов. Зовсім не важливо, за яких обставин будуть знищені "герої Новоросії". Важливо — що вони приречені. Всі.

У Кремлі не звикли залишати в живих тих, хто занадто багато знає.

Віталій Портников

Последние новости

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

2 минуты назад

Росіяни вдарили по об’єкту критичної інфраструктури на Прикарпатті, здійнялася пожежа

У ніч на 27 квітня війська РФ знову завдали масованого удару по мирних містах Про це повідомляє глава Івано-Франківської ОВА Світлана…

10 минут назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 27.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

22 минуты назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.04.2024 1. Китайські автовиробники підривають бізнес російського АвтоВАЗу. - На китайські…

14 часов назад

Александр Кушнарь: Первые признаки истощения — У РФ кончаются МТЛБ

P.S. Украина сможет организовать новое наступление не раньше 2026–27 годов Новый пакет военной помощи от США на $61 млрд позволит…

14 часов назад

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд

Очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив про виділення Україні найбільшого пакету військової допомоги від США, загальна сума якого становить $6 млрд…

15 часов назад