Категории: Украина

Президент передав озброєння та військову техніку особовому складу ЗСУ ВИДЕО

 Президент України Петро Порошенко переконаний, що представлені зразки озброєння і військової техніки здатні ефективно виконувати завдання, поставлені командуванням перед нашими Збройними Силами.

mil.gov.ua

«Сьогодні ми направляємо на фронт чергову партію із ста сорока однієї одиниці озброєння, військової техніки, які виготовлені або модернізовані на підприємствах ВПК. Переконаний, що ви, наші офіцери та солдати, з максимальною ефективністю застосуєте озброєння і техніку, яку сьогодні отримаєте», — сказав Петро Порошенко під час передачі озброєння військовослужбовцям в ході робочої поїздки до Харківської області.

Президент наголосив, що держава і надалі демонструватиме народу результати роботи військової промисловості. «Кожен громадянин повинен бачити техніку і зброю, в які він інвестує, відраховуючи свої податки», — сказав він.

«У важких виснажливих боях народилося нове Українське військо. Воно сильне не лише потужним патріотичним духом, як було попервах, а зброєю та хистом, високою кваліфікацією, потужним бойовим духом і досвідом, який ми набули за ці два роки», — звернувся Петро Порошенко до присутніх військових.

Президент зауважив, що сьогодні йому приємно було почути від начальника Генерального штабу генерала армії України Віктора Муженка, який щойно повернувся з передової, що українські війська демонструють не лише потужний вишкіл, а й потужний бойовий дух і готові зупинити ворога на лінії зіткнення. Кардинально змінились настрої, оснащення, забезпечення і залишився лише потужний патріотизм і рішучість.

Президент вручив командирам бойових підрозділів Збройних Сил України та Національної гвардії сертифікати відповідності на 141 одиницю озброєння та військової техніки. Серед засобів, які були передані військовим, бронетранспортери, бойові машини піхоти, рухомі пункти розвідки та управління, самохідні гаубиці, зенітні самохідні установки, зенітно-ракетні комплекси, системи залпового вогню, танки, радіолокаційні станції, вертоліт Мі-8, винищувачі МІГ-29 та СУ-27, нові вантажні автомобілі підвищеної прохідності.

По завершенні урочистої частини Президенту було продемонстровано передані зразки техніки, а також стрільби з танків Т-64БВ, бойових машин піхоти БМП-2, бронетранспортерів БТР-80, БТР-3ДА та зенітно-самохідної установки ЗСУ-23-4.

От Укроборонпрома военные получили шесть единиц БМ "Ураган", четыре транспортно-зарядные машины 9Т452, 12 самоходных гаубиц "Акация" и самоходные орудия "Гиацинт".

В армию передана зенитная самоходная установка "Шилка", ППРУ-1, три зенитно-ракетных комплекса "Стрела-10", радиолокационная станция 35Д6М, пять танков Т-80, 10 танков Т-64БВ, 10 БМП-2, пять БТР-80, пять БТР-3ДА, истребитель МиГ-29 и два истребителя СУ-27.

mil.gov.ua

P.S.

Державний концерн «Укроборонпром» за участю Президента України Петра Порошенка передав 71 одиницю сучасної військової техніки Збройним Силам України на аеродромі в місті Чугуєв. Усе ОВТ вироблене, модернізоване та відремонтоване на підприємствах-учасниках Концерну.

«Підприємства ОПК у 2016 році виготовили, модернізували і передали у ЗСУ більше тисячі одиниць озброєння. І процес триває – сьогодні відправляємо на фронт чергову партію. Вірю, що після важких випробувань на нас очікують мир, процвітання, європерспектива. А військова техніка наблизять день нашої перемоги», – заявив Петро Порошенко.

Від ДК «Укроборонпром» військові отримали 6 одиниць БМ«Ураган», 4 транспортно-зарядні машини 9Т452, самохідні гаубиці «Акація» та самохідні гармати «Гіацинт». До армії передано зенітну самохідну установку «Шилка», ППРУ-1, 3 зенітно-ракетних комплекси «Стріла-10», РЛС 35Д6М, 5 танків Т-80, 10 танків Т-64БВ, 10 БМП-2, 5 БТР-80, 5 БТР-3ДА, винищувач МіГ-29 та 2 винищувачі СУ-27.

«Працівники підприємств «Укроборонпрому» справжні герої тилу – вони докладають максимум зусиль та у надскладних умовах повертають вітчизняному ОПК його дійсні потужності. Вони забезпечують військових необхідною технікою, впроваджують міжнародні стандарти, відроджують економіку держави», – наголосив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Україна по праву вважається однією з провідних країн світу в танкобудівельній галузі, адже на цей час в нашій державі здійснюється увесь комплекс заходів від ремонту до виробництва основних зразків бронетанкової техніки. Підтвердженням цього є повернення до бойового складу Збройних Сил України Державний концерном «Укроборонпром» танків Т-80 , які є на озброєнні танкових підрозділів Високомобільних десантних військ. Танк оснащений гарматою калібру 125 мм та може розвивати швидкість руху до 70 км. на годину. Також військові отримали сертифікати на 10-ть танків Т– 64БВ, які є основними бойовими танками Збройних Сил України. За твердженням військових, Т-64БВ показав себе справжнім бійцем в ході проведення антитерористичної операції. Танк оснащений комплексом озброєння, що дозволяє вести вогонь керованими ракетами на дальність до 4000м.

Сьогодні, серйозну підтримку отримали і наші артилеристи – 12-ть одиниць самохідних гаубиць 2С3 «Акація», які пройшли капітальний ремонт на Шепетівському ремонтному заводі ДК «Укроборонпром». «Акація» призначена для знищення бронетанкової техніки, артилерії і мінометів, а також живої сили противника, руйнування його польових споруд і загороджень, боротьби з танками та іншими броньованими засобами. Гармата калібру «Акації» складає 152 мм, з дальністю стрільби більше 20 км.

Збройні сили України отримали 5-ть одиниць нової бронетанкової техніки, а саме – бронетранспортера БТР-3ДА. Зазначені бронетранспортери є новітніми зразками, які нещодавно прийняті на озброєння Збройних Сил України та виготовлені на Київському бронетанковому заводі Держконцерну «Укроборонпром». Ця техніка призначена для оснащення частин і підрозділів Високомобільних десантних військ. Особливістю БТР-3ДА є встановлені на ньому новий бойовий модуль «Шквал» з 30 мм гарматою та новий дизельний двигун «Дойць», що значно підсилюють його маневрові та вогневі можливості в бою.

Бойові машини піхоти БМП-2 мають високі показники маневреності, підвищену мобільність та захищеність екіпажу. Озброєння БМП-2 дозволяє вести вогонь по різноманітним цілям, включаючи танки та бойові вертольоти. Бойові машини піхоти гідно показали себе в ході бойових дій та системно посилюють українську армію. Сьогодні військові отримали 10 одиниць цієї техніки, які пройшли капітальний ремонт на Житомирському бронетанковому заводі «Укроборонпрому».

Зенітні підрозділи Високомобільних десантних військ отримали сертифікати на зенітний ракетний комплекс Стріла-10 М., котрий відремонтований на державному підприємстві «Граніт», що в складі Держконцерну «Укроборонпром». За своїми характеристиками комплекс дозволяє прикривати механізовані та танкові підрозділи в ході бою від можливого ураження з повітря, а також уражати повітряні цілі на висоті до 3 000 м.

Самохідна установка ЗСУ 23-4 “Шилка” пройшла ремонт на Балаклейському ремонтному заводі «Укроборонпрому». В ході капітального ремонту вдалося повністю відмовитися від використання елементної бази російського походження та перейти виключно на вітчизняні комплектуючі. За своїм призначенням ЗСУ 23-4 Шилка здатна прикривати механізовані та танкові підрозділи на полі бою від низько літаючих малошвидкісних засобів повітряного нападу противника. Дальність ураження цілі понад 2500 метрів.

Військові отримали радіолокаційну станцію 35Д6М, яка пройшла модернізацію на Казенному підприємстві Науково-виробничий комплекс «Іскра, що у складі ДК «Укроборонпром». Завдяки проведеної модернізації, станція, яка раніше мала зарубіжну прописку, отримала повну комплектацію елементами вітчизняного виробництва.

Самохідну артилерійську установку 2С5 «Гіацинт-С» відремонтували на Шепітівському ремонтному заводі «Укроборонпрому». Працівники підприємства вперше за 25 років освоїли капітальний ремонт такого виду техніки. Ця установка здатна вести контрбатарейну боротьбу, руйнувати довго тривалі вогневі точки і польові споруди, а також застосовуватися для ураження пунктів управління та вести успішні боротьбу з тяжкою самохідною артилерію і танками противника на відстані 33 000 метрів.

Реактивні артилерійські війська отримали 6 бойових машин 9П140 «Ураган». Ці системи залпового вогню призначені для ураження живої сили, легко броньованої техніки в місцях зосередження і на марші, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку і об’єктів противника, а також дистанційного встановлення мінних полів. Дальність стрільби «Ураганів» – понад 35 000 м. Взагалі, якщо брати відремонтовані зразки ракетно-артилерійського озброєння, то його засоби зв’язку повністю укомплектовані сучасним обладнанням фірми “Моторолла”.

Повітряні сили ЗСУ отримали від ДК «Укроборонпром» винищувачі СУ-27 та МіГ-29. За своїм призначенням винищувач-перехоплювач СУ-27 спроможний виконувати завдання щодо боротьби з авіацією противника в повітрі, а також нанесення ударів по наземним об’єктам противника в тактичній та оперативній глибині, ведення повітряної розвідки. У свою чергу, МіГ-29 – грізна машина, яка призначена для боротьби з авіацією противника в повітрі, а також нанесення ударів по наземним цілям противника в тактичній та оперативній глибині, ведення повітряної розвідки.

ukroboronprom.com.ua


 

Последние новости

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

5 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

7 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

8 часов назад

В РФ після вибухів горить НПЗ у Слов’янську-на-Кубані і нафтобаза у Виборгу

У ніч із 18 на 19 травня російські телеграм-канали повідомили про вибухи і пожежі на нафтобазі у Виборзі Ленінградської області…

8 часов назад

Усик переміг Ф’юрі у бою за звання абсолютного чемпіона світу з боксу

У ніч з 18 на 19 травня у Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбувся бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій…

8 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 19.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 часов назад