Категории: Украина

В Николаевской и Херсонской областях установили системы противовоздушной обороны С-300

 Во время проведения учений «Южный ветер-2016» на вооружение частей ракетных войск, которые размещены в Херсонской и Николаевский областях, поступили обновленные системы противовоздушной обороны С-300ПС.

pp.vk.me

Об этом сообщает сайт «Херсон Онлайн» со ссылкой на пресс-офицера зенитной ракетной бригады В. Бондзюка.

Отмечается, что эти системы прошли глубокую модернизацию.

«По информации военных, новый С-З00ПС обеспечивает надежное поражение всех современных и перспективных самолетов, крылатых ракет, баллистических и других целей, летящих со скоростями до 1 тысячи 200 м/с в зоне до 75 (90) километров по дальности на высотах от 25 метров до практического предела их боевого применения, в условиях массированного налета, в сложной тактической и помеховой обстановке».

«Модернизированные комплексы уже стоят на боевом дежурстве по охране и обороне важных государственных и военных объектов юга Украины», — сообщает издание.

Напомним, ранее сообщалось, что Россия заявила о якобы "украинских диверсантах", которые готовили теракты в Крыму. Украина официально опровергла эти обвинения, но президент РФ Путин обвинил Украину в «терроризме» и заявил, что «мы мимо таких вещей проходить не будем». 11 августа президент Украины Петр Порошенко поручил привести подразделения возле административной границы с Крымом и в зоне АТО на Донбассе в повышенную боевую готовность. В этот же день на юге Украины начались военные учения.

P.S. Збройні Сили України вдосконалюють бойові системи управління та зв’язку на основі кращих світових технологій

В одній із частин зв’язку Київського гарнізону відбулася презентація техніки та обладнання для запровадження автоматизованої системи управління, яка має значно підвищити ефективність бойового застосування Українського війська.

На презентації були присутні представники Збройних Сил України та інших військових формувань, які є потенційними замовниками такої системи.

– За результатами показу тактичних систем зв’язку та елементів бойової системи управління, яка представлена провідними світовими виробниками, а також за підсумками їх випробування керівництво Збройних Сил прийматиме рішення, яка з представлених систем застосовуватиметься у військах, – розповів начальник військ зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України генерал-майор Володимир Рапко.

Він зауважив, що війна, розв’язана проти України з боку Російської Федерації, надала новий поштовх розвитку бойових автоматизованих систем управління. З цією метою державою виділено необхідні кошти, також велику допомогу Збройні Сили отримали від волонтерських організацій. Практичне використання такої системи значно підвищує потенціал бойових підрозділів, ефективність використання техніки та бойових машин.

– Наша система досить стійка до впливу РЕБ противника, ми застосовуємо для цього деякі організаційні та технічні заходи. Технології, які демонструються, цілком безпечні. Ця система зв’язку завадостійка і апріорі не може бути придушена або ушкоджена шляхом використання засобів РЕБ противника, – наголосив генерал-майор Володимир Рапко.

Він додав, що ситуація з організацією зв’язку у Збройних Силах України докорінно змінилася протягом останніх років. Підрозділи, які залучаються до проведення АТО, переважно забезпечені цифровою технікою зв’язку. При цьому у цих бойових підрозділах практично не залишилося аналогової техніки радянського виробництва.

– Ми забезпечили бойове управління на достатньому рівні, і зараз ці системи управління, засоби та комплекси зв’язку вдосконалюються, – підсумував начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України.

mil.gov.ua

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

16 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

16 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

19 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

22 часа назад