Категории: Украина

Кіровоградські спецпризначенці проходять вишкіл інструкторами НАТО

 На одному з полігонів 3-го полку спецпризначення неподалік Кіровограда тривають навчання за участі інструкторів НАТО та кіровоградських військовослужбовців. Наші військові переймають досвід іноземних колег у медицині, топографії, вогневій підготовці та інших напрямках. Цей тиждень присвячений виключно вогневій підготовці.


 Вчорашній день був підсумковим, тож військовослужбовці складали тест з так званої «Стресової стрільби». Під час тестів бійці мусили пересуватися, змінювати своє положення та місце розташування для ведення стрільби, міняти зброю, відстань до цілі та при цьому влучати в мішені.

«Наш курс стрільб, який ми використовуємо зазвичай, дещо відрізняється від запропонованого інструкторами. Ми навчились новим вправам, а молоді бійці детальніше дізнались про фізику стрільби, як правильно вибирати положення і що робити для того, щоб стріляти влучно. Також нам запропонували інші мішені. Але в цілому порядок підготовки дуже подібний», — розповів військовослужбовець з позивним «Турист».

Окрім того, всі військовики мають змогу вдосконалювати свої знання у володінні англійською мовою. Адже всі заняття проводять без перекладача.

Серед військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях є молоді бійці та ті, що вже мають досвід військових операцій в Донецькому аеропорту, Пісках та інших гарячих точках. Одним з таких є Роман, колишній боєць Добровольчого Українського Корпусу. Роман потрапив до Кіровограда вперше у житті коли прийшов служити в місцеву військову частину. Нині доброволець є штатним військовослужбовцем та проходить службу в лавах ЗСУ, полку спеціального призначення в Кіровограді.

Роман відзначає, що колеги з НАТО дають можливість навчатися за новими стандартами, відмінними від радянських. Також згадав про стрільбу в русі, зміни її напрямків, зміну мішеній, тактичну медицину тощо.

«Тактична медицина – це також новинка. Адже за радянськими стандартами у солдата є лише джгут і вата. А тут вчать всьому необхідному для надання медичної допомоги на полі бою. Раніше нас цьому вчили волонтери, коли ми були «на передку». Як працювати з джгутами, перев`язувальним матеріалом та передавали нам медичні аптечки, те чого раніше не давала держава. Для мене під час навчань це було повторенням. Я згадав, як це робили на фронті і гадаю, що знову зможу це повторити», — говорить Роман.

Після закінчення навчань підрозділ відправиться в зону проведення антитерористичної операції.

 

gre4ka.info

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

4 часа назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

4 часа назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

4 часа назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

5 часов назад