Категории: Украина

Президент анонсировал создание двигателя отечественного производства для истребителей

 Президент Петр Порошенко анонсирует создание в ближайшее время нового современного двигателя для истребителей отечественного производства.

Украина создаст двигатель отечественного производства для истребителей

«Уверен, что, используя потенциал научно-конструкторской и производственной базы наших предприятий, нам уже в ближайшее время удастся создать новый современный двигатель для истребителя собственного производства», — сказал он в ходе встречи с административно-хозяйственным активом Запорожской области в пятницу.

Порошенко отметил, что только пять стран в мире имеют возможность создавать самолеты, полностью базируясь на собственном производстве.

gov.ua

P.S. Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Запорізької області відвідав Державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка», де взяв участь у запуску нового випробувального стенду з двигуном АІ-450.

Глава держави оглянув підприємство та ознайомився з виробництвом, зокрема зі зразками різних типів двигунів.
Президент привітав авіабудівельників з тим, що Україна увійшла в п’ятірку країн, які мають повний цикл створення власних літаків.

«Люди, спеціалісти – найбільший капітал цього підприємства, його гордість і слава», — звернувся Президент до працівників підприємства, зауваживши, що саме завдяки їх праці Україна заслужено вважається однією з небагатьох країн світу, здатних випускати сучасну авіаційну техніку.

«Підприємство не стоїть на місці, впроваджує передові технології, демонструє позитивні фінансово-економічні результати і з упевненістю дивиться в майбутнє», — додав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив успішну роботу Державного концерну «Укроборонпром» щодо заміни комплектуючих, які раніше постачалися з Російської Федерації: «Ми розробили систему імпортозаміщення і наші вчені-конструктори виконали це завдання».

Президент також зазначив, що за останній період обсяги виробництва на підприємствах «Укроборонпрому» зросли втричі, а це означає, що десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережено існуючі та створено нові робочі місця. Так само і запорізьке МКБ «Прогрес» не загубило жодного конструктора.

Петро Порошенко наголосив, що надаватиме повну підтримку для виведення на нові ринки збуту українських авіабудівників. «Український авіабуд має гарне майбутнє», — сказав Президент, додавши, що українська продукція нещодавно вийшла на ринки Саудівської Аравії, Індії.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024 1. Кредитна заборгованість російських компаній, що потрапили під західні санкції,…

6 часов назад

США призупинили постачання озброєнь до Ізраїлю, — ЗМІ

Сполучені Штати призупинили постачання зброї до Ізраїлю, це сталось вперше з нападу ХАМАСу в жовтні 2023 року. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із…

6 часов назад

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

17 часов назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

17 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

17 часов назад