Категории: Украина

Єврокомісари подарували прикордонникам 5 мобільних радіологічних комплексів

 Сьогодні в Окремій комендатурі охорони і забезпечення Держприкордонслужби, що в Бортничах, прикордонники презентували спеціальне обладнання для посилення заходів з протидії контрабанді ядерних та радіоактивних матеріалів на державному кордоні.

dpsu.gov.ua

Участь у заході взяли перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк та заступник Голови Департаменту ядерної безпеки Директорату Єврокомісії з надання допомоги країнам, що розвиваються пан Едді Майєр.

Зазначені засоби, серед яких мобільні автоматизовані радіологічні комплекси, хімічні детектори, дозиметри, спектрометри, фільтруючі респіратори, ізолюючі захисні костюми, загалом майже 12 тисяч одиниць, прикордонне відомство отримало в рамках реалізації спільного з Європейською Комісією проекту міжнародно-технічної допомоги.

Крім того, за підтримки представництва ЄС було проведено ряд ознайомчих візитів, тестових випробувань та тренінгів для персоналу Держприкордонслужби, що значно покращили якісну складову системи протидії незаконному переміщенню через державний кордон зазначених речовин. Вартість цього проекту склала близько 60 мільйонів гривень.

Також під час заходу Едді Майєр вручив прикордонникам 5 мобільних автоматизованих комплексів з виявлення радіоактивних матеріалів. В подальшому, в рамках реалізації проекту заплановано передати ще 6 навчальних комплектів хімічних детекторів ChemPro 100i, що дозволить підвищити рівень знань та навиків з експлуатації подібного обладнання.

Варто зазначити, що упродовж десяти останніх років за фінансової підтримки ЄС було успішно реалізовано більше 20 спільних проектів міжнародної технічної допомоги на загальну суму близько 80 мільйонів євро. Проекти були спрямовані на посилення прикордонного менеджменту та розвиток інфраструктури підрозділів охорони кордону.

Під час демонстрації обладнання перший заступник Голови Державної прикордонної служби України подякував представникам ЄС за надану допомогу та зазначив, що отримані технічні засоби дозволять значно посилити потенціал прикордонного відомства України у сфері протидії контрабанді хімічних, ядерних та радіоактивних матеріалів на кордоні.

dpsu.gov.ua

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

6 часов назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

6 часов назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

6 часов назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

8 часов назад