Категории: Экономика

Украина разрушит российскую монополию в Индии

 Украина активизировала усилия по получению возможности обслуживать множество активно используемого вооружения, которое Нью-Дели приобрел еще у СССР, и ухудшающееся состояние которого стало слабым местом индийских сил обороны.

Вооружившись приветствиями правительственной делегации (чтобы свести на нет напряжение, зародившееся в начале 1990-х годов, после продажи Украиной танков Т-80 У Пакистану) и более чем десятком оборонных компаний, демонстрирующих свои новые программы на Defexpo, Украина пытается привлечь Индию и разрушить российскую монополию на обслуживание советских военных платформ.

Петр Федорук, главный советник крупнейшего консорциума оборонной промышленности Украины, "Укроборонпрома", сказал: "Сейчас мы пришли в Индию, чтобы в долгосрочной перспективе справиться с головными болями советской эпохи, с которыми Индия не может справиться в одиночку".

"В течение почти десяти лет Россия усиленно блокировала наш вход [на этот рынок]. Мы предложили множество решений, которые вдохнут новую жизнь в советское оружие [индийских сил обороны], так как мы являемся изначальным производителем этого оборудования".

По словам украинского дипломата: "Индия не может разрешить проблему устаревающих платформ советской эпохи без Украины".

Николай Гордиенко, руководитель военно-морских проектов "Укроборонпрома", сказал: "Сейчас Индия позволили нам независимо принять участие в оборонных программах, и мы предлагаем новое решение по обслуживанию и переоборудованию авианосца советской эпохи "Адмирал Горшков" [переименованного в "Викрамадитья"], который на 50% дешевле предложенного Россией".

ВМС Индии сейчас оценивает предложение Украины на капитальный ремонт и техническое обслуживание газовых турбин, используемых на судах класса "Дели" и авианосце "Адмирал Горшков".

Заместитель гендиректора по развитию ГК "Укроборонпром", Артур Херувимов заявил, что Индия планирует организовать "совместную военно-техническую комиссию для обслуживания советского оружия".

"Кроме того, страны также планируют создавать в Индии совместные предприятия для модернизации, капитального ремонта и производства запасных частей для систем ПВО советского производства, в том числе 2К12Е "Квадрат", "Оса-АКМ", "Стрела-1", "Тунгуска", "Шилка", переносные комплексы "Игла" и "Стрела-2"", — добавил Херувимов.

За год украинский оборонный бизнес получает более $100 млн от работы с Индией, и в течение следующих трех лет стремится увеличить эту цифру до $500 млн.

За последние 10 лет было подписано и выполнено более 700 оборонных договоров, связанных с поставкой запасных частей, ремонтом и модернизацией на общую сумму более $2 млрд.

"Сейчас мы сумели совершить прорыв. Индия решила приобрести систему измерения электронную систему обнаружения и отслеживания самолетов-невидимок и ракеты воздух-воздух Р-27 средней дальности у нас, а не в России", — заявил украинский дипломат.

Украина также предложила сотрудничество индийской Организации оборонных исследований и разработок (DRDO) для совместной разработки реактивных систем залпового огня с дальностью 100 километров – аналогичным российским системами "Град".

"Кроме того, совместно с DRDO мы также будем разрабатывать множество новых систем радиоэлектронной борьбы, и это партнерство недавно было зафиксировано официально", — сказал Федорук.

"Укроборонпром" также находится в процессе заключения партнерства с государственным Советом военных заводов (OFB) для локализации производства российских Т-90 и создания центра по производству запасных частей для них в Индии.

Украина также заключила контракт с государственной компанией Hindustan Aeronautics на поставку важнейших запасных частей для российских Су-30.

Вивек Рагхуванши
Глава индийского бюро Defense News

P.S. УКРАЇНА ПІДПИСАЛА 15 МЕМОРАНДУМІВ ПРО СПІВПРАЦЮ НА МІЖНАРОДНІЙ ОБОРОННІЙ ВИСТАВЦІ В ІНДІЇ

15 меморандумів про співпрацю – такий результат переговорів, які українська делегація провела на одній із найбільших у світі Міжнародній виставці з сухопутних та військово-морських озброєнь DefExpо-2016 (Індія).

Зокрема, з компанією Reliance Defence Limited підписано меморандум щодо спільної розробки багатоцільового військово-транспортного літака «Ан» на потреби індійських військово-повітряних сил та для цивільних потреб. З компанією Reliance Defence Limited фіналізовані домовленості щодо довгострокової співпраці з постачання газотурбінних установок виробництва «Зоря-Машпроект», що входить до складу ДК «Укроборонпром», для їх подальшої установки на техніку Індійських військово-морських сил.

Всього українська делегація провела 8 результативних переговорів з Міністром оборони Індії та вищим командуванням Збройних сил Індії та більш ніж 30 провідними індійськими компаніями-виробниками продукції військового та спеціального призначення. Серед них: Reliance Defence Limited, Tata Power Company Limited, Punj Lloyd, Larsen Turbo.

Українська делегація врахувала, що в Індії ухвалена загальнодержавна Програма оборонних закупівель-2016, згідно з якою перевага надаватиметься закупкам продукції, виробленої за участю індійських компаній. Тому «СпецТехноЕкспорт» підготував ряд проектів для спільної реалізації з індійськими партнерами. Найбільше індійських партнерів зацікавила спільна реалізація проектів у сфері авіабудування, виробництва радарів та систем морського спостереження, модернізації морської та бронетехніки, систем ПВО, авіації, розробок головок самонаведення, спільних розробок ракет класу повітря-повітря.

«Цьогорічна участь у виставці DefExpо-2016 стала найуспішнішою для України. Ми розпочали новий виток співпраці з цією державою. Це забезпечить українські підприємства новими замовленнями, фінансування новітніх розробок та створення спільних виробничих потужностей. Ми задоволені тим, що плідна робота та підготовка нашої команди до переговорів з провідними виробниками та замовниками продукції військового та подвійного використання принесла свої результати», — сказав Павло Барбул, Директор ДП «СпецТехноЕкспорт».

Члени української делегації також розглянули низку розробок, яких потребують Збройні сили України та інші силові структури держави.

На виставці DefExpо-2016 Україну представляє провідний спецекспортер Концерну ДП «Спецтехноекспорт». Серед української групи головними на заході є Перший Заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський, Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов та Директор ДП «Спецтехноекспорт» Павло Барбул.

На виставці свої новітні розробки презентували компанії з США, Франції, Ізраїлю та інших країн. Україна представила на ГОА майже 40 видів продукції, розробленої та виробленої українськими підприємствами. Зокрема Київським, Житомирським та Львівським бронетанковими заводами, КБ «Луч», ДП «Антонов», Акціонерною холдинговою компанією «Артем», Заводом Артилерійського озброєння, «Зоря-Машпроект» та іншими.

DefExpo-2016 є найбільшою виставкою військової техніки та озброєнь в Південній та Південно-східній Азії, та є визначальною для розвитку військово-технічної співпраці в регіоні на найближчі роки. Індія є одним із найбільших у світі імпортерів військової продукції і наразі зацікавлена у розвитку своєї програми «Make in India». Участь України у даній програмі дозволяє створювати спільні виробничі потужності з індійськими компаніями на території обох країн.

ukroboronprom.com.ua

Последние новости

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

58 минут назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

1 час назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

11 часов назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

23 часа назад