Категории: Украина

Турчинов і Аваков оглянули новітні зразки зброї ВИДЕО

 Сьогодні на території навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях відбулася демонстрація зразків зброї, призначеної для оснащення підрозділів спеціального призначення поліції.

http://ngu.gov.ua/

Оглянути новітні зразки приїхали Олександр Турчинов, Секретар РНБО, Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ, представники підприємств-виробників зброї та командування Національної гвардії.

Казенне науково-виробниче об’єднання «ФОРТ» та підприємство «Укроборонсервіс» презентували близько 30 зразків зброї, якою невдовзі будуть оснащені підрозділи Нацгвардії та поліції.

Модернізовані автомати, пістолети, штурмові і снайперські гвинтівки, помпові рушниці, однозарядні гранатомети, легкі кулемети виготовлені за сучасними стандартами НАТО. Для виготовлення такої зброї немає необхідності робити закупівлі за кордоном, адже 100% деталей вироблені в Україні.

«Зброя сьогодні – це не тільки знаряддя для виконання завдання, це також і престиж країни. Для нас принципово важливим є оснащення спецпідрозділів зразками саме вітчизняного виробництва. Українська стрілецька зброя нічим не поступається найкращим іноземним зразкам», – сказав Олександр Турчинов.

Секретар РНБО відзначив, що останні два тижні динаміка подій на сході дуже небезпечна і негативна. У випадку збереження провокаційних обстрілів українських позицій на Донбасі держава здатна швидко повернути техніку на бойові позиції і дати відсіч агресору.

«Керівництво Збройних Сил та Національної гвардії готово в разі виникнення реальної небезпеки для наших підрозділів та громадян ефективно забезпечити вогневе прикриття наших позицій», – додав він.

Після презентації розробок української промисловості на полігоні відбулися контрольні стрільби, де присутні отримали змогу наочно побачити ефективність представлених зразків зброї.

«Посилення обороноздатності нашої армії, Національної гвардії — один з головних пріоритетів держави», – наголосив Секретар РНБО.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, завод «ФОРТ» МВС України освоює нові зразки продукції.

«Ми ставимо високу планку відповідності найкращим зразкам світових виробників», – підкреслив глава МВС.

Т.в.о. командувача Національної гвардії Микола Балан власноруч випробував автомат виробництва «ФОРТ» у дії.

«Частина представленої зброї вітчизняного виробництва буде відібрана для оснащення спецпідрозділів Національної гвардії. Впевнений, вона дасть змогу нашим бійцям ще більш ефективно захищати державу. Зброя дуже якісна і зручна, нацгвардійці високо її оцінять», – розповів Микола Балан.

Прес-служба НГУ

http://ngu.gov.ua/


  

http://ngu.gov.ua/

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024 1. Україна позбавляє росію дизеля та бензину, - Politico. -…

3 часа назад

Чому українцям не давали нобелів

Ми тут уже трохи розбиралися з тим, чому жінкам не давали нобелівських премій. Тепер хочу нагадати, чому українцям не давали…

4 часа назад

Урожай овочів попри втрату Каховського водосховища зріс на 10%

Українські господарства у 2023 році виростили майже 8,3 млн тонн овочів, що на 10% більше показника попереднього року (7,5 млн…

4 часа назад

Александр Кушнарь: Украина взорвала Рязанский НПЗ – один из крупнейших

P.S. Атакована нафтобаза в Кардимово, Смоленської області повністю знищена Стали відомі деталі атаки на паливо-енергетичний об’єкт у селищі Кардимово, Смоленської…

5 часов назад

Фонд Порошенка вклав 400 млн грн у виробництво модулів для військових на фронті

Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО "Справа Громад" фінансує виробництво необхідних у військах модулів – командно-штабних пунктів, пересувних майстерень, шиномонтажів…

5 часов назад