Категории: Украина

Збройні Сили України отримали 5 модернізованих транспортних літаків Ан-26

 Про це повідомив Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак під час перебування на Державному підприємстві «410 завод цивільної авіації».

mil.gov.ua

— Відповідно до державного оборонного замовлення, Міністерство оборони України замовило модернізацію і ремонт бойових і транспортних літаків. Замовлення поступили на всі підприємства України. Що стосується саме цього заводу, ми замовили модернізацію та ремонт шести транспортних літаків Ан-26, із яких 5 уже поставлено Збройним Силам України, — повідомив генерал-полковник Степан Полторак.

Перебуваючи на підприємстві, очільник оборонного відомства разом із керівництвом держави ознайомилися із сучасними зразками авіаційної техніки. Зокрема, новітніми засобами зв’язку та системами захисту літальних апаратів, виготовленими вітчизняними підприємствами, військовими вертольотами типу «Мі», новими, модернізованими та відновленими літаками сімейства Антонова та вітчизняними безпілотними літальними апаратами.

— У нас уже підписано низку контрактів з виробниками безпілотних літальних апаратів. Частково ми їх уже отримали. Розробки, безперечно, заслуговують уваги. Апарати, які нас зацікавили, випробовуватимуться в зоні АТО, після чого по них прийматимуться відповідні рішення, — зазначив Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак.

P.S. Президент України взяв участь у церемонії передачі відремонтованого літака Ан-30Б для 15 бригади транспортної авіації

Президент України — Верховний головнокомандувач Збройних Сил України взяв участь у церемонії передачі 15-й бригаді транспортної авіації відремонтованого літака Ан-30Б. Передача літака відбулася на державному підприємстві «Завод 410 цивільної авіації», який відремонтував вже не одну крилату машину для потреб української армії.

В огляді авіаційної техніки разом із Президентом взяли участь Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, Заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов, генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов, генеральний директор державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації» Сергій Подрєза, інші керівники військових підприємств.

Окрім цього, Глава держави ознайомився з сучасними розробками українського військово-промислового комплексу, зокрема, зі зразками авіаційної техніки, безпілотних літальних апаратів, систем радіоелектронної боротьби, управління військами та протиракетного захисту. Також було представлено сучасні засоби радіозв’язку та високотехнологічні розвідувально-ударні безпілотні комплекси та системи захисту літальних апаратів.

Президент детально оглянув літак Ан-178, який є одним із найкращих сучасних зразків військово-транспортної авіаційної техніки в світі, та ознайомився з іншою продукцією підприємств Державного концерну «Укроборонпром».

Глава держави вручив державні нагороди низці керівників та інженерів-конструкторів військо-промислових підприємств за вагомий особистий внесок у розвиток обороно-промислового комплексу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Важливо, що борт, який Петро Порошенко передав до авіабригади, матиме ім’я Костянтина Могилка. Бойовій машині — військово-транспортному літаку АН-30Б (борт № 86) — присвоєно ім’я загиблого командира екіпажу літака-розвідника, льотчика першого класу, підполковника, Героя України Могилка Костянтина Вікторовича, який загинув минулого року, відвівши палаючий літак від житлових кварталів міста Слов’янськ.

— Костянтин за життя жив з крилами, і зараз він продовжує літати, — сказав Президент. — Пам’ять про загиблих героїв живе в наших серцях, — наголосив Петро Порошенко, звертаючись до родини льотчика — батька, дружини та двох дітей.

— Увіковічення пам’яті Героя України, талановитого льотчика, авторитетного командира підполковника Костянтина Могилка відгукнеться в серцях воїнів-авіаторів, всіх українських вояків, всього Українського народу, — сказав Президент. — Це — ще одне підтвердження того, що герої не вмирають, вони живуть в пам’яті вдячного народу, вони говорять з нами назвами шкіл, вулиць, пам’ятників, меморіальних дощок, — наголосив Петро Порошенко.

Глава держави передав батькові героя, Віктору Петровичу, пам’ятний знак літака Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України АН-30Б (борт № 86).

Президент вручив сертифікат літака командиру військової частини А2215 полковнику Дмитру Володимировичу Філатову.

mil.gov.ua

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

3 часа назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

3 часа назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

3 часа назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад