Категории: Экономика

На «Антонове» представили новый самолет ВИДЕО

 У Києві урочисто вивели з ангару перший екземпляр літака АН-178. На новинку, яку тільки відправляють на випробування, вже є потенційні замовники — як в Україні, так і за кордоном, адже цей середній ближньомагістральний транспортник може замінити одразу кілька старих моделей та скласти конкуренцію американським, російським та бразильским "транспортникам".

lb.ua

Величезний ангар на заводі "Антонов" заповнений ущент. Люди стоять надворі та сидять на дахах навколишніх будинків. Їх цікавить те, що під білою завісою — новий український літак, АН-178.

Починається найважливіший момент — так звана "викатка" літака з ангару на вільний простір. Ан-178, ледь похитуючи крилами, обережно виповзає на вулицю. Під час цього працівники, які знають на літаку кожну клепку, намагаються торкнутись обшивки долонею.

Перша викатка літака для авіабудівників — це ніби народження дитини. Тепер вона має стати на ноги — тобто піднятись у небо, і посісти своє місце під сонцем.

АН-178 неспішно котиться на летовище, а конструктори та виробники передають машину пілотам. Вже найближчими днями — вони почнуть випробовувати літак.

"Ми з сьогоднішнього дня починаємо етап наземних випробувань вже безпосередньо систем, двигунів, ВСУ. Сподіваємося дуже швидко і в короткі терміни всі випробувати, потім почати його" рулити "," бігати", — говорить Андрій Спасібо, льотчик-випробувальник.

На ринку середніх вантажних літаків конкуренція сильна. Втім, розробники кажуть — АН-178 має переваги. Найголовніше — розмір вантажного відсіку, куди входять два великі морські контейнери. Друге — значно економніші реактивні двигуни.

"Літак може злітати і сідати з ґрунтових площадок. Це літак повністю цифровий, з цифровим комплексом обладнання – "скляна кабіна", як це прийнято називати", — говорить Дмитро Ківа, головний конструктор ДП "Антонов".

Раніше багато комплектуючих до АН-178 планували брати у Росії. Але тепер переносять виробництво в Україну. На "Антонові" кажуть — новинку вже хочуть наші військові, є інтерес і за кордоном, зокрема Емірати цікавляться цивільною версією літака.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 05.05.2024 1. Кредитна заборгованість російських компаній, що потрапили під західні санкції,…

8 часов назад

США призупинили постачання озброєнь до Ізраїлю, — ЗМІ

Сполучені Штати призупинили постачання зброї до Ізраїлю, це сталось вперше з нападу ХАМАСу в жовтні 2023 року. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із…

8 часов назад

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

19 часов назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

19 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

19 часов назад