Категории: Украина

Десантники передають бойовий досвід «новачкам»

 Учасники АТО — десантники 79 окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України передають бойовий досвід «новачкам» на одному з полігонів Миколаївщини.

mil.gov.ua

Навчання мобілізованих відбуваються в умовах, максимально наближених до бойових. Інструкторами виступають офіцери та військовослужбовці контрактної служби, що мають бойовий досвід, пройшовши найгарячіші точки неоголошеної війни.

Воїни вивчають ази вибухової справи, тактичні дії під час наступу та оборони, надання першої медичної допомоги. А ще — багато стріляють зі стрілецької зброї. Крім перевіреної зброї ще радянського виробництва мобілізовані вчаться застосовувати й військові новинки. Так, на полігоні широко застосовується машина іноземного виробництва «Саксон» та БПЛА. Якщо перший надало рідне військове відомство, то останній — подарували волонтери. Обидві новинки посіли важливе місце в бойових розрахунках десантників.

За словами бійця на позивний «Шкіпер», англійська бронетехніка має свої переваги перед знайомими зразками.

— Якість броні на цій машині набагато вище за радянські БТРи, проходимість — приблизно така сама як у БРДМа, — зауважив десантник.

За допомогою БПЛА десантники вчаться розвідувати ворожі цілі й знищувати їх.

Командир підрозділу, під наглядом якого займались бійці, розповів, що на даний час його головне завдання полягає в тому, щоб навчити підлеглих діяти злагоджено.

— Воїни повинні відчувати лікоть один одного і діяти як єдиний організм. Без високого рівня злагодженості неможливо досягти успіху у бою, — відкрив деякі тонкощі успіху офіцер ВДВ.

mil.gov.ua

P.S. На Дніпропетровщині триває бойова підготовка мінометних підрозділів 25 окремої повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

На одному з вогневих містечок розрахунки автоматичних гладкоствольних мінометів 2Б9 «Васильок», які укомплектовані мобілізованими військовослужбовцями, виконують бойові стрільби у різних режимах: одиночними та автоматичними.

За словами командира вогневого підрозділу, артилеристи-десантники відпрацьовують завдання та нормативи щодо приведення озброєння з похідного положення в бойове, систему наведення, ведення вогню та швидку зміну вогневої позиції.

mil.gov.ua

Последние новости

Наслідки ворожих обстрілів Сумщини. ФОТО

Упродовж минулої доби російські війська обстріляли 34 населені пункти Сумської області. Загалом зафіксовано 285 ударів Про це повідомили у поліції…

6 часов назад

НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО ФОРТИФІКАЦІЙ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської області 27 квітня ознайомився з процесом будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Захоплення кацапських окопів та кількох полонених ВІДЕО

Найкраща оборона - це атака! Наші воїни не лише захищаються, але й потужно штурмують ворожі позиції. У цьому відео показано…

18 часов назад

Чемпіонка України з Дніпра Алсу Алейнікова принижує українців

«Я полечу в Дубай, буду ходить по магазинам, а вы будете сидеть в войне и прятаться в подвалы. Вам, пидарасы,…

18 часов назад

Дмитро Чекалкин: Недбалість, саботаж, або відверта диверсія?

У минулому році "слуги" в авральному порядку забрали у місцевого самоврядування військове ПДФО тому що терміново потрібно було купувати дрони.…

19 часов назад