Категории: Украина

СБУ задержала диверсанта, планировавшего захват админзданий в Одесской области

 Сотрудники контрразведки Службы безопасности Украины задержали диверсанта, который в составе диверсионной группы планировал совершение террористических актов для силового захвата административных зданий органов власти и управления на территории Одесской области.

Об этом сообщил советник главы СБУ Маркиян Лубкивский.

"Речь идет, к сожалению, о нашем соотечественнике — уроженце Черниговской области 1961 г.р., который постоянно проживал в Ильичевске", — отметил Лубкивский.

По его данным, у подозреваемого изъяты 2 ручных пулемета MG-42, 2 автомата АКМС, снайперская винтовка Драгунова, винтовка "ТОЗ 8", обрез охотничьего ружья, 5 устройств бесшумной стрельбы, сигнальный пистолет и 5 тыс. патронов, а также 6 бронежилетов и 7 единиц холодного оружия.

Также у задержанного изъято большое количество военной амуниции и снаряжения.

По факту подготовки к совершению террористического акта следственным отделом управления СБУ в Одесской области зарегистрировано уголовное производство по ч. 1 ст. 14 и ч. 2 ст. 258 Уголовного кодекса.
Ведется следствие.

P.S. У Дніпропетровській області Служба безпеки України знешкодила диверсійну групу, яка готувала терористичні акти на території регіону за завданням спецслужб РФ.

До складу групи входило п’ять мешканців Дніпропетровська. Групу очолював колишній співробітник «Укрбюро Інтерполу», який мав досвід бойових дій у ряді «гарячих точок» світу. Встановлено, що ватажок диверсантів є двоюрідним братом затриманого СБУ «№3» — колишнього керівника департаменту контррозвідки Біка.

Група пройшла тренінги та інструктажі з поводження з вибухівкою, організації так званих протестних рухів та партизанських методів боротьби у м. Бєлгород Російської Федерації.

Диверсанти виїжджали д о Москви, Краснодару та анексованого Росією Криму для отримання завдань та інструктажів від співробітників російських спецслужб.

За вказівками кураторів група готувала підпали та підриви будівель військових комісаріатів, судів. Зокрема, вони планували використати начинений вибухівкою автомобіль. Вартість автівки було також враховано у кошторисі, переданому російському замовнику.

Для нагнітання страху в регіоні зловмисники розробляли викрадення військового комісара та одного з обласних чиновників. Гроші за вчинення злочину диверсанти мали отримати після надання відеозвіту представникам російських спецслужб.

Під час обшуків у членів групи співробітники СБУ вилучили 300 грамів пластиду, електродетонатори, матеріали антиукраїнського змісту.
Тривають оперативно-слідчі дії.

Последние новости

Блінкен, бари і гітара

Трошки зведемо головні меседжі візиту. Блінкен мав головний виступ перед студентами КПІ. Чому не перед урядом чи Радою? Бо виступи…

2 часа назад

США планують надіслати Україні ще одну батарею Patriot

У Сполучених Штатах розглядають  можливість передати Україні ще одну батарею Patriot. Про це  пише Bloomberg із посиланням на анонімні джерела. Як стало…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Голий російський окупант конає в районі Новомихайлівки ВІДЕО

Окупанти залучили для атаки в районі Новомихайлівки одночасно 17 одиниць бронетехніки, однак бійці 79 ОДШБр знищили одразу 11 одиниць ворожої…

15 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 13-14.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.05.2024 1. Відтік капіталу з росії за легальними операціями в I…

16 часов назад