Категории: Украина

Зведені дані ІАЦ РНБОУ на 12:00 — 24 серпня 2014 року

 

Військові дії в зоні конфлікту

Сили АТО продовжують успішний наступ на позиції терористів в районах населених пунктів Новосвітлівка, Хрящувате, Маломиколаївка, Іллірія. Залишається напруженою ситуація в районі населеного пункту Станиця Луганська, де терористи накопичили живу силу і техніку і не припиняють спроб повернути втрачені позиції. За минуло добу в ході активних дій сили АТО знищили значну кількість техніки і озброєння противника.

Вчора ранком в районі селища Лисичого неподалік Амвросіївки у Донецькій області, в 6 км від лінії кордону відбулося бойове зіткнення підрозділів українських прикордонників та Національної гвардії із російськими найманцями. Колона терористів слідувала від пункту пропуску «Успенка» та мала у складі 2 БТР, 2 автомобілі «Камаз» та легковик. У ході бою українські військові знищили 2 автомобіля «Камаз». Решта колони змушена була втекти назад – на територію Росії.

Українські військові поблизу населеного пункту Білоярівка у Донецькій області нанесли артилерійський удар по двох колонах бронетехніки російських найманців, які рухались з боку Російської Федерації без розпізнавальних знаків у бік кургану Савур Могила. Артилерийським вогнем колони терористів розсіяні та частково знищені.

Протягом доби сили АТО двадцять шість разів вступали у вогневий контакт з терористами в районі Луганська, Лужків, Червоної Поляни, Новоіванівки, Мар’їнки, Георгіївки, Авдієвки, Станиці Луганської, Веселої Гори та аеропорту Луганськ.

Російські військові не припиняють обстріли позицій ЗС України з території РФ. Так, вчора з 11:10 до 11:20 з мінометів було обстріляно прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Амвросіївка» Донецького загону; об 11:10 залпом трьох установок «Град» з району російського села Максимов було знищено український блокпост в районі Новоазовська; о 12:30 на напрямку села Шрамко з Росії – Ульянівське в Україні спостерігався обстріл 2 залпами з установок «Град» українського населеного пункту Амвросіївка.

Також обстріли росіян тривали і сьогодні вночі. З 03:10 до 04:00 з території Росії вівся методичний артилерійський вогонь по території пункту пропуску «Новоазовськ» Донецького прикордонного загону; о 04:20 знову на напрямку Шрамко у РФ – Ульянівське в Україні 2 пострілами з танка був обстріляний наш прикордонний наряд; а ранком, з 05:25 до 05:30 росіяни зробили 10 мінометних пострілів по відділенню українських прикордонників «Побєда» неподалік Амвросіївки.

Росія продовжує активне ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. На ділянці відділів прикордонної служби «Маріуполь» та «Новоазовськ» Донецького загону були зафіксовані польоти чотирьох російських безпілотників.

Росія не припиняє нарощувати військове угруповання в Ростовській області. Вчора на території Росії на відстані 1,5 км від україно-російського кордону напроти ділянки відділу прикордонної служби «Амвросіївка» Донецького загону було виявлено розгорнуту на позиціях російську бойову бронетехніку, гармати та установки «Град». Також в районі селища Васильєво-Ханжоновка Ростовської області Росії, навпроти ділянки відділу прикордонної служби «Новоазовськ» Донецького загону було зафіксовано розміщення близько 40 установок «Град», 20 автомобілів КамАЗ, та декілька танків.

Нагадаємо, що в рамках Віденського документа ОБСЄ «Про заходи зміцнення довіри і безпеки», прийнятого у 2011 році, українська сторона неодноразово зверталася до Російської Федерації з проханням надати розʼяснення щодо неприпустимості накопичення угрупувань її збройних сил поблизу державного кордону України та веденням дестабілізуючої діяльності поза місцями їх звичайного розташування у мирний час. Проте, Росія відверто нехтує цими запитами і цинічно відповідає наступне – цитую документ мовою оригіналу:

«Вооруженные силы Российской Федерации никакой необычной или незапланированной деятельности (подпадающей под действия Венского документа) вблизи границ Украины не проводят. …Части и формирования Вооруженных сил России находятся в местах постоянной дислокации и занимаются повседневной деятельностью и боевой подготовкой в соответствии с планами подготовки Вооруженных сил Российской Федерации».

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

В населених пунктах Стаханов, Алчевськ, Перевальск, Зоринськ, Малоіванівка, Городище терористи продовжують руйнувати інфраструктуру, в результаті чого виникли перебої із світлом, водопостачанням та продуктами харчування. Ситуація в Горлівці залишається дуже напруженою. За оперативною інформацією в місті спостерігається суттєве збільшення чисельності російських найманців, зокрема так званих «кадирівців». Також, в містах, які тимчасово контролюються терористами, озброєні бойовики організували патрулювання, займаються обшуками та перевіряють документи у пересічних громадян.

У Добропіллі під час артобстрілу терористів отримали осколкові поранення троє місцевих жителів. Наразі вони госпіталізовані.

В Луганську терористи практично зруйнували всю інфраструктуру міста та продовжують обстріли житлових кварталів. За минулу добу в Луганську були поранені 68 мирних жителів. В домівках мешканців немає світла та води, в місті не працює ані мобільний, ані дротовий зв’язок. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, які прибули в Луганськ, заявили про те, що в місті важка гуманітарна обстановка.

Последние новости

Наслідки ворожих обстрілів Сумщини. ФОТО

Упродовж минулої доби російські війська обстріляли 34 населені пункти Сумської області. Загалом зафіксовано 285 ударів Про це повідомили у поліції…

3 часа назад

НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО ФОРТИФІКАЦІЙ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської області 27 квітня ознайомився з процесом будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

Захоплення кацапських окопів та кількох полонених ВІДЕО

Найкраща оборона - це атака! Наші воїни не лише захищаються, але й потужно штурмують ворожі позиції. У цьому відео показано…

15 часов назад

Чемпіонка України з Дніпра Алсу Алейнікова принижує українців

«Я полечу в Дубай, буду ходить по магазинам, а вы будете сидеть в войне и прятаться в подвалы. Вам, пидарасы,…

15 часов назад

Дмитро Чекалкин: Недбалість, саботаж, або відверта диверсія?

У минулому році "слуги" в авральному порядку забрали у місцевого самоврядування військове ПДФО тому що терміново потрібно було купувати дрони.…

15 часов назад