Категории: Украина

Львівський батальйон територіальної оборони готовий до виконання завдань

 На Львівщині, особовий склад батальйону територіальної оборони завершив програму бойового злагодження підрозділів і готовий до виконання завдань за своїм призначенням.

mil.gov.ua

Слід зазначити, що військовослужбовці мали можливість щодня займатися на навчальних місцях Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Для проведення занять з бойової підготовки із бійцями територіального батальйону залучалися досвідчені військовослужбовці, які пройшли миротворчі місії і мають чималий досвід ведення сучасних бойових дій. Зокрема рядовий та сержантський склад опановував премудрості несення служби на блокпостах, під час охорони важливих об’єктів, супроводження конвоїв, відбиття нападів терористів, звільнення будівель. Окремо кожен військовослужбовець навчився надавати першу медичну допомогу у разі різноманітних поранень. Для якісного проведення занять з медичної підготовки залучалися професійні лікарі медицини катастроф.

Як зазначив командир батальйону підполковник Андрій Кушнір, програму бойового злагодження бійці перевиконали майже удвічі.

— Часу для навчання багато не буває. І якщо нам вдалося значно перевиконати практичну програму підготовки, ще один місяць тренувань не був би зайвим. Військовослужбовці часу не гаяли, досвід набували швидко і якісно, тим більше, що більшість з них проходила військову службу у Збройних Силах та Внутрішніх військах. Відновлення навичок тривало швидше і вони всіляко допомагали новачкам опановувати армійську справу, — сказав комбат.

Позитивним фактором їхнього вишколу став і постійний громадський контроль за матеріальним і військово-технічним забезпеченням батальйону. Відкритість, вимогливість громади до забезпечення бійців всім необхідним дозволила якісно укомплектувати підрозділи.

— Без проблем не обійшлося. Те взуття, яким нас забезпечили на початку формування батальйону, не витримало й двох днів експлуатації у польових умовах. Проте вирішити це питання нам вдалося, всі військовослужбовці отримали добротні шкіряні черевики із високими берцями, — розповів підполковник Андрій Кушнір.

Командир батальйону на стройовому огляді для представників влади продемонстрував укомплектованість військовослужбовців новими бронежилетами та спеціальним екіпіруванням.

— Бронежилетів ми отримали достатню кількість для виконання бойових завдань, — зазначив підполковник Андрій Кушнір. — Днями близько 200 бронежилетів нам надали в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ще 50 надійдуть незабаром. Всі взірці бронежилетів ми перевірили на міцність.

Командири підрозділів теж долучилися до процесу комплектування, зокрема командир однієї з рот знайшов спонсорів, які допомогли закупити обмундирування, розгрузки, засоби індивідуального захисту та, навіть, декілька коліматорних прицілів для зброї. А одному бійцю з Червонограда, обмундирування, засоби захисту та амуніції закуповував увесь колектив шахти, на якій він працював.

Представники влади ретельно занотували побажання військовослужбовців щодо покращення їхнього екіпірування та запевнили, щодо сприяння у вирішенні цих питань. Разом з тим, цього вони разу приїхали до військових не з порожніми руками — для особового складу привезли достатню кількість комплектів спеціального одягу, який захищає від дощу.

Настоятель першого гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, отець Степан Сус забезпечив всіх військовослужбовців молитовниками воїна, прочитав молитву, благословив на ратну службу та окропив всіх свяченою водою.

mil.gov.ua

Последние новости

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

2 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

3 часа назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

5 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

9 часов назад