Категории: Мнение

Анатолий Гриценко требует отдать команду на начало боевых действий

 Турчинов має негайно віддати військам наказ захищати Україну!

Якщо Турчинов, як Верховний головнокомандувач, такого наказу не віддасть, причому негайно, то не лише Крим — Україну як державу можемо втратити. Без жодного перебільшення.

Варіантів дій є лише два:
1) піднімати руки догори і здаватися Росії;
2) боротися і захищати країну від зовнішньої агресії.

Я — за другий варіант. Не маю сумніву, що переважна більшість громадян України, в тч українські військові — також.

Три фактори є визначальними.

Перший фактор — Путін публічно віддав наказ повернути свої війська з навчань до місць постійної дислокації до 7 березня — чудово, значить, уже два дні минуло, як російських військ в Україні немає. Формально-юридично — їх НЕМАЄ, ні в Криму, ні в інших регіонах України!

Другий фактор — Путін публічно оголосив, що Чорноморський флот РФ на території України суворо дотримується двосторонніх угод і законодавства України — чудово, значить, військовослужбовці ЧФ РФ перебувають у місцях постійної дислокації. Значить, їх немає за межвми визначених угодами баз і гарнізонів, окрім випадків, погоджених з Україною. Формально-юридично — їх за межами базування, з ворожими намірами, НЕМАЄ, ні в Криму, ні в інших регіонах України!

Третій фактор — усі українські війська перебувають у місцях постійної дислокації або в районах проведення навчань, під повним контролем з боку командирів (начальників). Жодного українського військового (з автоматом, кулеметом, гранатометом), який би вийшов з-під контролю чи вкрав зброю у військовій частині й пішов блокувати наші гарнізони чи тероризувати населення — НЕМАЄ, ні в Криму, ні в інших регіонах України!

Висновок: усі, хто зараз зі зброєю в руках, з бронетехнікою, блокують наші військові частини, тероризують особовий склад і мирних громадян, мінують територію, нищать нашу військову тезніку й обладнання — це не українські військові і не російські військові; це — БАНДИТИ!

Верховний головнокомандувач має негайно віддати наказ військам:

1) ОГОЛОСИТИ БАНДИТАМ УЛЬТИМАТУМ, з визначенням часу (12 годин, максимум добу) — скласти зброю і припинити бандитизм!

2) в разі невиконання — ЗНЕШКОДИТИ БАНДИТІВ, усіма доступними засобами! Насамперед, силами Внутрішніх військ і міліції (це їхня пряма функція), за підтримки армійських сил і засобів, спецпідрозділів СБУ та інших силових структур (це також їхня функція, якщо в країні виявлені незаконні збройні формування бандитів).

Невидання такого наказу військам може спровокувати самостійні (НЕПІДГОТОВЛЕНІ й нескоординовані державою) дії по захисту країни з боку свідомих патріотично налаштованих громадян, з масовими жертвами. Небесної Сотні мало — хтось чекає Небесних Бригад і Небесних Дивізій?!

Невидання такого наказу військам стримує і розхолоджує зарубіжних партнерів України, насамперед держав-гаранторів нашої безпеки — США і Велику Британію, від задіяння військових засобів стримування російської агресії проти України. В першу чергу, розгортання повітряних сил на території суміжних з Україною держав, а також морських сил в акваторії Чорного моря — з метою демілітарізації, недопущення ескалації війни, унеможливлення проникнення на нашу територію чужих військ і озброєнь, ні з повітря, ні з моря. Адже ясно, що країни-партнери діятимуть рішуче лише тоді, коли рішучість боротися за свою власну долю проявить сама Україна!

Врешті-решт, Верховний головнокомандувач має усвідомити, що українські військові в Криму, яких російські війська і бандити взяли в заручники — це не "просто військові", це взята в заручники Україна. Здамо їх — здамо армію і здамо Україну. Допустити цього не можна!

Тому невидання такого наказу військам за нинішніх умов, коли під загрозою цілісність і майбутнє усієї нашої країни, вважатиму з боку Верховного головнокомандувача — актом державної зради.

Комментарий: Ответ Анатолию Гриценко. Что надо делать?

Анатолий Гриценко требует от и.о. Президента отдать команду на начало боевых действий со стороны украинских войск.

Считаю, что это станет фатальной ошибкой.

Обосную свою позицию:

1. Российская оккупация опирается на поддержку населения Крыма. Это надо честно признать. Да, в Крыму есть проукраинские люди, и их не так мало. Но, все же их – меньшинство. Причины тому – это и ошибки первых дней после смены власти в Киеве (я уже писал об этом подробно). Это и пропаганда со стороны российского телевидения. Это и просто большой процент этнических русских в Крыму. Крым – единственный регион в мире, где русские составляют большинство населения (кроме самой России конечно).

2. Россия значительно превосходит в военном отношении Украину и война приведет к огромным потерям, как среди украинских военных, так и среди мирного населения. Также мы потеряем значительные территории.

3. Россия получит то, чего так долго добивается – картинку атакующих украинских сил. Теперь уже она объявит себя защитником от агрессоров.

4. Во всех регионах страны наступит разруха.

Что же я предлагаю?

1. Продолжить мирное сопротивление российской агрессии.

2. Украинские войска, находящиеся в Крыму надо вывести. Как вариант (военным виднее) оставить несколько частей, чтобы они как заноза мешали России. Эти части существенно укрепить.

3. Результаты "референдума под дулами автоматов" не признавать.

4. Дать отпор сепаратистским силам в регионах. Жестко зачистить политических "туристов" в юго-восточных регионах Украины. Изолировать особо буйных лидеров сепаратистов.

5. Продолжать работу с мировым сообществом, добиваясь от них санкций в отношении РФ.

6. Вести, в первую очередь через Интернет, информационную кампанию, направленную на жителей России и Крыма. Создать национальное бюро пропаганды. Не стесняться этого. Один доллар, вложенный в пропаганду заменяет 4 доллара, вложенные в войну.

7. Не отключать Крыму ни воду, ни электричество. Там живут наши граждане и точка.

8. Начать необходимые реформы в Украине и привести в порядок экономику.

9. Не принимать никаких решений, способных вызвать раскол в украинском обществе. Вынести эти вопросы за скобки на 3-5 лет.

Что мы получим в итоге? В перспективе 3-5 лет Украина может сделать серьёзный рывок в экономическом развитии. Народ Украины уже сегодня сплотился перед угрозой внешней агрессии. Жители Юго-Востока и Крыма увидят, что никто не притесняет русскоязычных в Украине, что это были просто пропагандистские страшилки.

В эти же 3-5 лет экономическая ситуация в Крыму существенно ухудшится. Крым перестанет быть туристически привлекательным. Первоначальные субсидии РФ частично будут разворованы, а потом и вовсе прекратятся. Экономическая ситуация в РФ тоже ухудшится вследствие уменьшения инвестиций и роста военных расходов.

Все это приведет к изменению общественного мнения, как в Крыму, так и в самой России.

Вот тогда мы сможем провести настоящий референдум и вернуть Крым в Украину.

P.S. Только не надо писать про "трусость", "мужество" и т.д. За последние 2 недели я много времени провел в Крыму, пережил и нападения бандитов, и наставленный на меня автомат. Как лейтенант запаса я уже побывал в военкомате и готов к получению мобилизационного предписания. Но главное мужество – это сохранять холодную голову и добиться долгосрочной победы своей страны, а не короткой бойни, пусть даже и героической.

Олексій Гончаренко

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 10-11.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 11.05.2024 1. Європейський союз (ЄС) погодив проект гарантій безпеки для України.…

6 часов назад

Велика Британія надає найбільший пакет військової допомоги Україні

У Міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що вони передають Україні найбільший в історії пакет допомоги. Україна отримає понад 4 мільйони…

8 часов назад

Російський штурмовик Су-25 збили воїни 110-ї ОМБр на Донеччині

Сьогодні, 11 травня, українські бійці зі 110-ї окремої механізованої бригади знищили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110…

8 часов назад

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою. За те, що ті отримали від Кличка звання «Почесний громадянин Києва».…

12 часов назад

Історія підсудного Коломойського

Підсудному Коломойському цими днями згадують його фразу: - "Життя як супермаркет: можна все брати, але пам'ятай, що в кінці чекає…

12 часов назад

Окупанти на багі їдуть штурмувати українські позиції ВІДЕО

Воїни 71-ої окремої єгерсько-десантної бригади зупинили російський багі, який їхав з десантом штурмувати українські позиції. Окупанти спочатку потрапили під кулеметний…

12 часов назад