Категории: Украина

Іл-76 приземлився у Борисполі із 177 українцями та 15 поляками, евакуйованими із Сирії

У середу, 1 серпня, о 20.30 у міжнародному аеропорту "Бориспіль" здійснив посадку військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України із евакуйованими з Сирії українцями та поляками.

Фото mil.in.ua

В рамках операції з евакуації з території охопленою війною Сирії, 177 українців та 15 поляків перевезено в Україну з Дамаска та Алеппо, де йдуть бойові дії, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Наші військові льотчики вкотре продемонстрували мужність, високу професійну майстерність та готовність за будь-яких складних обставин виконати важливе державне завдання — врятувати життя громадян нашої та інших держав", — прокоментував подію Міністр оборони України Дмитро Саламатін. Екіпаж літака на чолі з командиром — льотчиком 1-го класу підполковником Володимиром Бухальським доставив в Україну жінок та дітей. Крім того, в Україну прилетіли 7 громадян Сирії — це чоловіки, члени змішаних сімей, які мають посвідку на проживання в Україні.

"Ця гуманітарна місія засвідчила високу мобільність Збройних Сил України до виконання важливих державних завдань. Такі професійні дії наших військових значно покращують імідж України та її Збройних Сил в очах світової спільноти", — зазначив начальник Генерального штабу, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Замана. Нагадаємо: у лютому минулого року екіпаж цього військово-транспортного літака в рамках гуманітарної операції з евакуації громадян України з території Лівії евакуював з території цієї країни 185 громадян України та інших держав.

P.S. Россия бросила своих граждан в зоне боевых действий в Сирии

Граждане России оказались политическими заложниками в зоне боевых действий в сирийском городе Алеппо, где бои между правительственными войсками и повстанцами перешли в активную фазу. Русские сирийцы, находящиеся в Алеппо, говорят, что город подвергается бомбардировкам и люди опасаются за свою жизнь, однако найти помощи в российском консульстве они не могут.

В редакцию РИА «Новый Регион» поступило обращение граждан России, находящихся сейчас в сирийском Алеппо, экономической столице Сирии с населением более 2 млн человек. В письме русские сирийцы обращаются к главе государства с просьбой содействовать их эвакуации из зоны боевых действий.

«Каждый день мы просыпаемся от звука бомб, идёт обстрел из пушек районов занятами повстанцами. Вертолёты и истребители летают над нашими головами, обстреливая жилые дома. Есть у кого разбиты дома – люди живут на улице, за хлебом километровые очереди. Мы же тоже ходили голосовали­ за вас. У нас осталась надежда только на ВАС Владимир Владимирович Путин. Помогите нам хотя бы ради наших детей!!!!!­!!!!!!» – говорится в письме.

В обращении к главе государства также отмечается, что самостоятельно люди «не могут выехать – билетов нет до конца августа, дорога на аэропорт захвачена, объездная – тоже небезопасна: обстреливают и нападают».

«Турецкая граница захвачена и дорога туда опасна. Обстановка слишком плохая. В консульстве ответ один: всё нормально всё под контролем, опасности нет. Бомбардировка города это всё нормально?.. Проблемы с продуктами, хлебом, газом и бензином тоже?.. Почему Российское консульство обложила себя мешками с песком, если всё в порядке?.. Люди там в мышеловке. Просим Вашей помощи!» – подчеркивается в обращении.

Точных официальных данных о том, сколько граждан РФ в настоящий момент находятся в Сирии, пока нет. Как сообщалось ранее, на учете в российском посольстве стоит порядка 9 тысяч человек. При этом, по мнению экспертов, число тех, кто имеет российский паспорт, в стране может доходить до 80 тысяч человек, отмечало РИА «Новости».

В конце мая член Совета Федерации Альберт Кажаров заявлял, что в стране проживают около 30 тысяч россиян, но с учетом членов их семей, которые имеют право на получение гражданства РФ, речь идет о не менее чем 100 тысячах человек.

Владимир Инютин, nr2.ru

Последние новости

Проросійська дія, яка призведе до краху українських кіномереж

«Слуги народу» вирішили зламати парламент через коліно і змусити повернути в законопроєкт про англійську мову норми, які знищують українське кінодублювання…

5 часов назад

РФ вночі вдарила по Одесі “шахедами”: є пошкодження та постраждалі, серед них діти

В Одесі через нічну атаку російських окупантів із застосуванням дронів-камікадзе вночі 23 квітня постраждали дев’ять людей. Про це повідомляє начальник…

5 часов назад

Велика Британія оголосила про виділення Україні найбільшого пакета військової допомоги

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, вирушить до Польщі, щоб оголосити про масштабне збільшення військової підтримки України.…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 23.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 22.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 22.04.2024 1. Російська нафтопереробка близька до мінімуму за 11 місяців. -…

16 часов назад