21 бригада показала свої БМП CV90 ВІДЕО

Бійці 21-ї окремої механізованої бригади розкрили переваги та недоліки БМП CV90.

Кореспонденти телеканалу «Армія TV» зустрілися з бійцями, які воюють на цих бронемашинах.

Бійці 21 бригади поважають CV90 за швидкість, надійність, міцність броні, безпеку та зручність екіпажу, влучність та потужність гармати.

Це справжній «універсальний солдат», який виконує всі завдання: від безпосередньої підтримки піхоти та евакуації поранених з поля бою до застосування як самохідної артилерії.

CV90 отримала сучасні і якісні прилади спостереження та систему управління. Ззовні БМП закриває маскувальна система «Баракуда».

«”Баракуда” захищає машину від тепловізорів. Вони її бачать як підбиту машину. Зазвичай машини світяться у тепловізор білим, а сірим – тільки підбиті», – розповів військовий.

Також бронемашину хвалять за безпечність у разі влучання у боєкомплект.

«У нас був випадок, коли FPV-дрон уразив СV90 у башту за люком та кумулятивний струмінь пройшов наскрізь і пробив боєукладку та снаряд, який просто вигорів», – розповів військовий.

Проте через досить великі 40×364-мм снаряди боєкомплект обмежений 232 пострілами, розмір магазину — 24. Отже, в бойових умовах машина потребує набагато частішого обслуговування.

Нагадаємо, нещодавно уряд Швеції анонсував рекордний транш військової допомоги, до якого увійдуть бойові катери, бронетехніка, засоби ППО та боєприпаси.

Пакет передбачає передачу низки видів озброєння, що зараз необхідні українським військовим, включно з БМП CV90.

Точна кількість запланованих до замовлення БМП CV90 невідома, однак, враховуючи їх приблизну вартість, можна припустити, що йдеться про 10–15 бойових машин.

mil.in.ua

 

Теги: CV90

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

10 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

10 часов назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

11 часов назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

12 часов назад