Категории: Политика

На Яворівському полігоні пройдуть перші за 5 років тактичні навчання ЗСУ

З 21 по 24 вересня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (колишній Яворівський загальновійськовий полігон) Львівщини будуть проходити батальйонні тактичні навчання (БТН) з бойовою стрільбою Збройних Сил України.

Як повідомив  заступник командира 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України Ігор Пюрко, батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою на теренах Західної України проводяться вперше за останні п‘ять років.

"Проведення батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою відбувається згідно з планом підготовки Збройних Сил України на 2009-2010 роки. Кошти на пальне та проведення навчань було закладено до оборонного бюджету. Метою навчань, які, фактично, є плановою перевіркою практичних дій військових, є польовий вишкіл, вдосконалення навичок особового складу, управління штабом та підрозділами під час виконання поставлених завдань", — розповів Ігор Пюрко.

Сьогодні, 19 вересня, до станції Добросин Львівської області прибув із Закарпаття ешелон з військовою технікою частин 128 окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ, яка братиме участь у батальйонному тактичному навчанні. У складі ешелону прибуло 35 одиниць техніки (танки, бойові машини піхоти), 135 військових, серед яких близько 20% механіків-водіїв складають військові-контрактники, решта — солдати строкової служби.

У навчаннях також братиме участь 15 окремий гірсько-піхотний батальой у повному складі та підрозділи посилення, які складаються з танкової роти, зенітної ракетно-артилерійської та гаубичної самохідної артилерійської батарей, підрозділів розвідки та РХБ захисту, інженерного та тилового забезпечення.

Керівництво БТН здійснюватиме командир 128 окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Петро Ромигайло.

Всього у навчаннях буде задіяно близько 200 одиниць військової техніки, біля 1000 військовослужбовців.

"Ви сьогодні на власні очі бачили радість солдатів, які прибули ешелоном. Вони мають можливість відчути себе справжніми військовими, взяти участь у навчаннях з бойовою стрільбою, керувати військовою технікою у польових умовах. На жаль, такі навчання українських військових на теренах Західної України останній раз проводилися ще у 2004 році", — розповів Ігор Пюрко.



 

 

 

Фото пресс-службы министерства обороны Украины

Последние новости

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024 1. Україна позбавляє росію дизеля та бензину, - Politico. -…

18 часов назад

Чому українцям не давали нобелів

Ми тут уже трохи розбиралися з тим, чому жінкам не давали нобелівських премій. Тепер хочу нагадати, чому українцям не давали…

19 часов назад